Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği kursiyerlerinden oluşan ve sanatçı Hamdi Demirtaş’ın şefliğinde icra edilen konserde, Teke yöresi ismiyle bilinen Fethiye bölgesinin türküleri seslendirildi.Toplam 39 eserin seslendirildiği ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konseri, Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal da vatandaşlar ile birlikte izledi.

Muğla’da Hacı adayları kutsal yolculuğa uğurlandı Muğla’da Hacı adayları kutsal yolculuğa uğurlandı

Konser için topluluk adına Şef Hamdi Demirtaş’a teşekkür çiçeği takdim eden Başkan Köksal, “Menteşe Belediyesi olarak mirasına sahip çıkan çağdaş bir kent kimliği için, sosyal ve kültürel etkinliklerinin öneminin farkındayız. Sanatın en önemli kolu olan müziğin, yaşam kültürlerinin paylaşılmasındaki, insanları bir araya getirmedeki gücüyle hep birlikte müzik dolu coşkulu bir akşam yaşadık. Bu güzel gecede emeği olan belediyemizin Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerine, müzisyenlere ve Şef Hamdi Demirtaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: iha