Meteorolojik kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre Marmara bölgesindeki illerimiz Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da etkisini göstermeye başlayan yağışlar, yeni hafta ile birlikte Adana, Hatay, Samsun, Trabzon diyerek Türkiye'ye yayılacak.

BAZI BÖLGELERDE KUVVETİNİ ARTIRACAK

Canik’ten 19 Mayıs’a Özel Hediye Yağmuru! Canik’ten 19 Mayıs’a Özel Hediye Yağmuru!

Yağışların bazı bölgelerde ise kuvvetini artırması bekleniyor. Vatandaşların yağışların kuvvetini artırıp sel ve su baskınlarına neden olma riskine karşı şimdiden önlemlerini alması gerekiyor. 

yagmur-yagmur-seac_1

Meteorolojik Uyarı

Tarih: 1 Ekim 2023 PazarSaat: 11.28Uyarı No: 435

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren kuvvetli batı ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgar (40-70 km/saat) ile birlikte etkili olmaya devam ederek yarın (Pazartesi) Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli, Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

02.10.2023 00.00-02.10.2023 23.59

Hadisenin Şiddeti

Çok Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Su Baskını - Sel - Yıldırım - Heyelan - Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

Alınabilir Tedbirler

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Editör: Ismail Usta