Kıymalı patates tencerede buluştu akşama nefis bir tabak çıktı
Ne pişirsem derdi varsa, kıymalı patates o derdi ortadan kaldırır. Tencerede kolayca pişer, pilava da makarnaya da dost olur. Kokusuyla bile doyurur.
Malzeme listesi kısa, lezzet uzun
Bu yemek için ihtiyacın olan şeyler çok belli: 500 gram kıyma, 4-5 adet patates, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 yeşil biber (isteğe bağlı), 1 kaşık salça, 2 domates (rendelenmiş), biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, belki pul biber. Gerekiyorsa yarım çay bardağı su da olur.
Adım adım kıymalı patates yapımı
Soğanı, sarımsağı doğra. Yağda pembeleştir. Üzerine kıymayı at, suyunu salıp çekene kadar kavur. Biber ekleyeceksen tam yeri burası. Salçayı da kat, biraz kavur. Domatesi rendele, tencereye al. Karıştır, bırak suyunu çeksin. Patatesleri doğra, tencereye ekle. Baharatlarını serp. Biraz su ekle. Kapağını kapat, 20-25 dakika orta ateşte pişir. Arada bir karıştır. Patatesler yumuşadı mı, yemek hazır.
Yanına ne yakışır?
En çok pirinç pilavı sever bu yemeği. Ama yoğurt da olur, bulgur pilavı da. Yanına bir dilim ekmek, sofraya bir tabak salata da eklersen değme keyfine.




