Renault, yatırımcılara güvence vermek ve zorlu pazarda rekabeti artırmak amacıyla uygun fiyatlı bir şehir elektrikli otomobili tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket, yarınki yatırımcı gününde Ampere adını taşıyan yeni EV ünitesini tanıtacak.

Halen en çok satan ve uygun fiyatlı elektrikli otomobil olan Dacia Spring'in yerini alması beklenen bu yeni model, Twingo'nun yerini alacak ve halihazırda planlanan R5 hatchback'ten daha küçük olacak. İlk olarak Twingo'nun üretildiği Slovenya'daki Nono Mesto tesisinde inşa edilecek.

Yeni elektrikli otomobilin, grup içindeki diğer elektrikli modellere kıyasla daha küçük olması ve Dacia Spring gibi Çin yapımı olmaması, Avrupa'daki teşvik programlarına başvuruda avantaj sağlayabilir. Yeni model, Ampere'nin EV serisine giriş noktası olacak ve 2026'da piyasaya sürülecek.

84sd

Fiyat konusunda ise beklentiler, 20.000 € civarında olacağı yönünde. Hatta potansiyel olarak 15.000 €'ya kadar düşebilir. Bu, Renault Grubu'nun en ucuz elektrikli aracı olan Dacia Spring ile Renault'nun daha önce duyurduğu R5 modeli arasındaki boşluğu kapatmayı hedefliyor.

Yeni Otomobil Sahiplerine Muayene Müjdesi! Yeni Otomobil Sahiplerine Muayene Müjdesi!

Renault'un Ampere birimi, şu anda yalnızca Megane E-Tech modelini sunsa da, 2030 yılına kadar beş yeni model eklemeyi planlıyor. Şirket, 2030'a kadar tamamen elektrikli olma hedefine yönelik olarak, bütçe modelleri olarak Renault 5 ve 4'ü de içeren geniş bir portföy sunma konusunda hızla ilerliyor.

Renault, Ampere'nin yatırımcı gününü 15 Kasım olarak belirledi ve CEO'su Luca de Meo'nun liderliğinde, yeni EV iş birimine 10 milyar Euro'ya kadar değer verdi. Şirket, Fransız hükümetinin %15 hisseye sahip olması nedeniyle yüksek profilli EV üretimini Fransa'da tutmayı önemsiyor. Üç fabrikasıyla başlangıçta 400.000 EV üretim kapasitesini hedefleyen şirket, bu kapasiteyi 2026'da 600.000'e, 2031'de ise 1 milyona çıkarmayı planlıyor.

Editör: Ismail Usta