Acı haber hemen duyuluyor. Bu defa da bir şehidimizin babasının acı haberi ile sarsıldık , üzüldük,canımız acıdı. Vezirköprülü şehit Piyade Er Ahmet Ünver'in babası Mustafa Ünver geçirdiği kalp krizi sonucu Samsun'da yaşamını yitirdi. Samsunlu şehidimizin babasının vefat haberini alan Samsun Valisi Osman Kaymak ,hemen Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine giderek ailesine , yakınlarına başsağlığı dilemiş , gerçek devlet adamlığını bir kez daha hepimize göstermiştir. Biz şehit yakınlarını en çok duygulandıran işte bu tür vefalı davranışlardır. Şehidimizin babası Mustafa Ünver'in cenazesine kendi yakının cenazesine gider gibi adeta koşarak giden Samsun Valisi Osman Kaymak bu hareketi ile de gerçekten gönülleri fethetmiştir.

Bu vatan ve bu bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz gibi yakınları da vefa bilenlerin vefa şemsiyesi altındadır. Bazen sıradan bir insan, bazen devletin en büyük bürokratı şehitlerimize ve yakınlarına ne kadar özel olduklarını göstermek için vefa şemsiyesini açarlar ve o hareketleriyle gönüllerde taht kurarlar. Onların kurdukları taht parayla ,pulla değil adamlıkla olur. Bu yüzden takdir edilmelilerdir.Düşünün aracına, "Bu araç şehit ailelerimize ücretsizdir" yazdıran ticari araç sahibinin kendi imkanları ile gösterdiği vefalı ve ince davranışın ne kadar gönül aldığını...Yaşadığımız hayatta "İyi ki böyle güzel insanlar var" dedirmek gerçekten çok önemlidir.. Hiç şüphesiz devletimizin temsilcilerinin şehit ailelerinin zor ve acılı gününde her zaman yanında olması çok güzel bir harekettir. Böyle güzel hareketleri görmezden gelemeyiz. O güzel hareketlerin mimarlarını da asla unutamayız. Unutursak bizde onlara vefasızlık yapmış oluruz. Şehit babasının 15 Ocak 2020'de hastanede vefatı nedeniyle Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine giden Vali Osman Kaymak," Mustafa amcamız bugün şehit olan oğluyla buluştu." demiştir. Bu sözdeki samimiyete ve vefaya bir şehit yakını olarak teşekkür ediyorum .Çünkü sözün bittiği yerde söylenebilecek daha manalı ve güzel bir söz düşünemiyorum .

Bir şehit yakını olarak Samsun Valisi Osman Kaymak beyin bu vefalı hareketini en doğru okuyanlardan birisiyim. Çünkü bundan altı ay önce 16 Haziran 2019'da "Babalar Günü"nde bizde şehit babası olan babamız Ahmet Hamlı'yı kaybettik.. Bu süreçte yanımızda olanlar ve yanımızda olamayanlar hep vardı.Yanımızda olmayanları da gördük.Belki üzüldük ama kimseye küsmedik,Daha mühim işleri vardır diye düşündük,Olabilir. Zor ve acılı günlerinde insan kendisine yakın gördüğü birisinin desteğini daha çok arıyor. Eğer bir şehit ailesi mensubu iseniz o destek devletin desteği olursa ,daha çok dik durabiliyorsunuz..Aksi takdirde bir yanınız hep eksik kalıyor. Yoksa öleni kimse geri getiremez,getiremiyor da. Samsun - Vezirköprülü şehidimiz Piyade Er Ahmet Ünver'in değerli babası Mustafa Ünver'e (Mustafa Amcamıza)Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum,başımız sağ olsun.