Samsun'da Çilingir Hizmeti 7/24 Açık mı?
Samsun'da Çilingir Hizmeti 7/24 Açık mı?
İçeriği Görüntüle

Samsun’da Et Nerede Alınır? Kasap Kasap Dolaşanların Konuştuğu Adresler

Samsun’da kasaba girmek artık eskisi gibi rastgele olmuyor. Birçok kişi aynı soruyu soruyor: Et nerede gerçekten taze? Özellikle son yıllarda fiyatlar artınca, alınan etin lezzeti de daha çok sorgulanır oldu. Kimi sabah erken saatte gelen eti soruyor, kimi hayvanın nereden geldiğini.

Mahalle Kasapları – Tanıdık Yüz, Net Cevap

Atakum, İlkadım ve Canik tarafında mahalle kasapları hâlâ güçlü. Sabah dükkân açılır açılmaz girip “bugün ne kesildi” diye soran çok. Daha önce de benzer dönemlerde, zincir marketler yaygınlaşırken mahalle kasapları ayakta kalmıştı. Çünkü müşteriler etin hikâyesini duymak istiyor.

Çarşı İçindeki Eski Kasaplar – Az Ama Öz

Çiftlik ve Saathane tarafındaki eski kasaplar azaldı ama bilen yine oraya gidiyor. Kıyma çektirirken beklemek gerekiyor bazen, ama “makineden değil tezgâhtan” diyenler bundan şikâyet etmiyor. Hatta bazıları sırf o bekleme yüzünden burayı tercih ediyor.

Et Alırken Nelere Bakılıyor?

Samsunlular artık sadece fiyata bakmıyor. Renk, koku, kesim günü soruluyor. Dana eti açık pembe mi, koyu mu diye inceleyenler var. Daha önce bayram öncesi yaşanan et yoğunluğunda da benzer sorular gündeme gelmişti.

Ucuz Et Her Zaman İyi Mi?

Çok ucuz et görünce herkesin aklına aynı şey geliyor. “Niye bu kadar ucuz?” sorusu boşuna değil. Deneyimli kasaplar, etin dinlenme süresinin önemli olduğunu söylüyor. Dinlenmemiş et hem sert oluyor hem de pişerken kendini belli ediyor.

Samsun’da kasap seçimi biraz da kulaktan kulağa ilerliyor. Aynı dükkâna yıllardır gidenler var. Yeni açılan yerler deneniyor, beğenilmezse bir daha uğranmıyor. Yani kasap işi hâlâ güven işi, lafla değil etle konuşuyor.