Damak lezzetine düşkün olanlar Samsun pidesinin ne kadar lezzetli olacağını tahmin edebilir. Samsun yöresinin en önemli yemeklerinden birisi de taş fırında yapılan pidelerdir. Türkiye'deki en meşhur ve özgün pide çeşitlerinden birisi olma özelliğine sahip Samsun Pidesi. Özellikle de Bafra pidesi ve TERME Pidesi, Samsun'un iki ayrı geleneksel pide kültürünü temsil etmektedir. Her ikisi de farklı tekniklerle yapılır ve kendine özgü lezzetleri vardır.

SAMSUN Pidesi Nedir?

Uzun, ince ve kapalı bir pide türüdür. İç harç genellikle kıyma veya kuşbaşılı etle hazırlanır.

Hamuru yoğrulup dinlendikten sonra taş fırında pişirilir. Üzeri ise tamamen kapanır, piştikten sonra üzerine tere yağı sürülür...

Samsun Pidesi Nerede Yenir?

Samsun Merkez özellkle ATAKUM çevresinde Samsun Pidesi yiyebileceğiniz adreslerden ilki Lezzet Pide. Hem açık hem kapalı çeşitler bulunuyor. Restaurant ayrıca oldukça turistik bir mekan ve hijyen kurallarına da oldukça dikkat ediliyor.

Samsun Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?
Samsun Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?
İçeriği Görüntüle

İkinci adresimiz Pideci Hasan Usta (ilkadım civarında ) Yıllardır aynı lezzetli pideleri sunuyor. Sade ve kaliteli sunumuyla tatmaya değer lezzetlerden birisi.

Üçüncü olarak Taşfırın pidecisi buda Atakum Sahilinde yer alıyor. Odun ateşinde gerçek taş fırın pidesi fırsatları sunuyor.

Dördüncü adresimiz Fevzi'nin yeri Bafra'da yer alıyor. En meşhur Bafra pidesi yapan yerlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Lezzetinin yanı sıra geleneksel olmasının da ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

İşte bunlar Samsun Pidesini muhakkak yemeniz gereken yerlerden...