Sabah kalkıp musluğu açtığında bir damla su bile göremeyenler için yine o can sıkıcı sorunun cevabı geldi. "Sular ne zaman gelecek?" ya da "Bizim mahallede mi sorun var?" diye merak eden Çarşambalılar için belediye ve SASKİ ekipleri düğmeye bastı. Arıza sandığınızdan biraz daha büyük olabilir, o yüzden tedbirli olmakta fayda var.
Çarşamba İlçesinde Kesintiden Etkilenen Mahalleler
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından paylaşılan bilgilere göre, ana şebeke hattında meydana gelen ani bir arıza nedeniyle bugün Çarşamba ilçesinin birçok noktasında su arzı durduruldu.
İşte 11 Şubat günü suların kesik olacağı mahallelerin tam listesi:
| İlçe | Etkilenen Mahalleler | Arıza Türü |
| Çarşamba | Aşağı Turgutlu, Beylerce, Çelikli, Dikbıyık, Güzpınar, Kuşhane, Melik, Otluk, Saraçlı | Ana Şebeke Arızası |
Sular Ne Zaman Gelecek?
SASKİ ekiplerinin sahada yürüttüğü yoğun çalışmalar devam ediyor. Arızanın giderilmesi ve şebekeye yeniden su verilmesi için öngörülen planlama şu şekildedir:
-
Kesinti Başlangıcı: 11 Şubat 2026 - 08:00
-
Tahmini Geri Gelme Zamanı: 11 Şubat 2026 - 12:00
Su verildiğinde, hatlarda biriken hava ve tortu nedeniyle kısa süreli bulanıklık yaşanabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Musluklarınızı bir süre kontrollü akıtmanız önerilir.
Ana şebeke arızaları genellikle boru patlamaları veya basınç değişiklikleri kaynaklıdır. Çarşamba gibi geniş bir coğrafyada 9 mahallenin birden etkilenmesi, arızanın merkezi bir dağıtım hattında olduğunu gösteriyor. Ekiplerin 4 saatlik bir onarım süresi öngörmesi, sorunun tespit edildiğini ve müdahalenin sürdüğünü kanıtlıyor.



