2022-2023 sezonu Samsun dışında görev yapan teknik adamların başarısı takdir ediliyor.

Geçen sezon Sakaryaspor da büyük başarısına rağmen büyük haksızlığa uğrayan siyasete kurban edilen Ercüment Coşkundere bu sezon aynı başarıyı  Düzcespor'da  gösteriyor.

Son iki sezonda Samsunspor için birçok teknik adamın adı geçmesine rağmen Ercüment hocanın adının geçmemesi gerçekten düşündürücü.

Bu sorunun cevabını en iyi bilen kişi hiç kuşku yok ki Samsunspor kulübü başkanı sayın Yüksel Yıldırım.

Üçüncü lig birinci gurup da mücadele eden Karabel Karaköprü Belediyespor'un teknik direktörü Besim Durmuş da gurubunda zirveye oynuyor.

Oldukça iyi bir ilk yarı geçiren Besim hocada hiç kuşku yok ki adını başarılı teknik adamlar listesine yazdırmayı başardı.

Yine üçüncü lig ikinci gurup da Bütçesi Bal liginde hedefe oynayan takımların yarısı kadar olmayan zor imkanlarla mücadele eden Eynesil Belediyespor'un teknik sorumlusu geçen sezon Atakum Belediyespor'da büyük başarı yakalayan Hasan Uğur Kardal'ın başarısı da takdire şayan.

Geçen sezon KaraSamsunspor'u kısıtlı imkanlarla ve çok genç kadrosu ile büyük başarı yakalayan Onur Karalı bu sezon Niksar Belediyespor'da ilk devre müthiş bir başarı yakaladı ve Bal liginde en başarılı teknik adamlar listesine girdi.

Ercüment hoca ve Besim hoca her ikisi de tecrübeli.

Ama Hasan hoca ve Onur hoca daha genç ve gelecek vaat eden teknik adamlar Samsun'un gerek siyaset gerekse spor camiası bu hocalara sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor.

Bu sayı Samsun için çok az, dışarıya daha çok antrenör göndermek gerekiyor. Bunu için başta TÜFAD olmak üzere taban birliklerine çok işi düşüyor.

Sosyal medyadan tabi ki başka antrenörlerin başarısını destekleyeceksiniz ama bizim antrenörlerin de başarısını görmemezlikten gelmeyeceksiniz.

Samsun camiası başarıyı görmezden gelse de çalıştıkları  il ve ilçeler başarıyı takdir ediyor.