Samsunspor sezon başından beri ilk kez üst üste sahasında oynadı. İlk maçında konuk ettiği Bayrampaşa'yı taraftarın desteği ile 90+'larda bulduğu goller ile 2-0 mağlup etmişti.

Bir hafta aradan sonra Samsunspor yine taraftarının önünde Niğde Anadolu takımını konuk etti. Kağıt üzerinde üzerin de kolay bir maç görünüyordu.

Şampiyonluğu kovalayan Samsunspor 58 puan ile liderin 2 puan gerisinde 3'üncü sırada haftaya başlarken konuk ekip 34 puan ile 11'inci durumda bulunuyordu. Hiçbir hedefi olmayan konuk ekip karşısına Samsunspor geçen haftaki kadrosuna göre cezalı olan Erhan Şentürk'ün yerine Ramazan Çevik ve formsuz olan Samet Asatekin'in yerine Bahattin Köse ilk 11'de başladı. Oldukça soğuk havada oynanan karşılaşmaya taraftarın ilgisi büyüktü.

Samsunspor mutlak galibiyet için çıktığı karşılaşmaya hızlı başladı. 8. dakikada Bahattin ile aradığı golü buldu. Gol sevincini yaşarken 9. dakikada rakibe net bir gol pozisyonu verdi. Kaleci Ahmet ayaklarıyla topu kornere göndererek gole izin vermedi. Attığı golün ardından adeta uyuyan Samsunspor ancak 22. dakikada da kendine gelebildi. Bu süre içinde ise rakibine 2 gol pozisyonu verdi. 22. dakikanın içinde ise kendisi 2 gol pozisyonundan yararlanamadı. Samsunspor bu dakikadan sonra devrenin sonuna kadar Ramazan ile yakaladığı 2 pozisyonu gole çeviremeyince soyunma odasına 1-0 önde gitti.

2. yarıya Niğde Anadolu oyuncu değişikliği ve golü düşünerek başladı. Kazandığı top ile ile gelişen hızlı çıkan Samsunspor 51. dakikada Kubilay ile farkı 2'ye çıkardı. 2-0 Kalan sürede karşılıklı ataklar ve pozisyonlar olsa da Samsunsporlu oyuncuların bencillikleri farkın açılmamasına neden oldu.

Samsunsporda sakatlıktan çıktığı için uzun süre sonra ilk 11'de başlayan Erkam Reşmen'in maç eksikliği dikkatlerden kaçmadı. Sezonun ilk yarısında ki performansı ve attığı gollerle taraftarın beğenisini kazanan Samet Asatekin bugün oyuna girdikten sonrada başarılı olamadı. Sezonun ikinci yarısından beri performans düşüklüğü gözle görülür şekilde belirgin olan Sameti'n eski günlerini arar olduk.

Karşılaşmanın hakemi iyi bir maç çıkarmadı ama Samsunspor'un oyun üstünlüğü onun bu başarısızlığının sonuca etki etmesini engelledi. Samsunpor aldığı bu galibiyet ile lider Keçiörengücü'nün 2 puan gerisinden 2. sıraya yerleşti. Son oynadığı 8 maçta 2 gol yiyen Samsunspor savunmasının başarısından da söz etmeden geçmek olmaz.

Aynı başarının Keçiörengücü maçında da sürmesi ve Ankara'dan lider dönmemiz dileğiyle...

Kalın sağlıcakla…