2019-2020 sezonunun başlamasına yaklaşık 1 ay kaldı. Samsunspor şu ana kadar Samsun'da ve Bolu'da olmak üzere 2 kamp dönemi geçirdi. Geçen sezon kadroda yer bulan önemli oyunculardan bir kaçı ile yollar ayrılırken 7 dış transfer yapıldı.

Kale hariç hemen hemen her bölgeye yapılan bu 7 transferin yüzde doksanının ilk 11'de oynama ihtimalinin olduğunu düşünürsek bundan sonraki süreçte en fazla zorlanacak kişi İrfan Hoca olacak.

İrfan Hoca daha önceki yaptığı açıklamalarda 23 - 24 kişilik kadro düşündüğünü söyleyerek mevcut kadronun bu sayılara düşürüleceğinin sinyalini vermişti. Bazı oyuncuları görme adına Bolu kampına 27 oyuncu ile gidilmişti. Bunlardan bir kısmının denenmek için kamp kadrosuna dahil edildiği anlaşılıyor.

Yaklaşık 12 gün Bolu'da kamp yapan Samsunspor burada 2'de hazırlık maçı oynadı. İrfan Hoca hazırlık maçlarında sezon için ideal 11 oluşturmak yerine gidecek kalacak oyuncuları belirlemek adına ilk 11 yaparak rakiplerinin karşısına çıktı. Hazırlık maçlarını izlediğimiz kadarıyla Samsunspor'da ki tüm oyuncular kaliteli. Bırakın ilk 11 oluşturmayı 23 kişilik kadro belirlenirken bile teknik ekibin zorlanacağını düşünüyorum.

Bolu kampında oynadığı Kocaelispor ve Bayrampaşa maçlarını 3-0 gibi net bir skorla kazanan Samsunspor geçen sezona göre gol bölgelerinde daha üretken görüntü verdi.

Kalan 1 aylık sürede Samsunspor 1 hafta Samsun'da ve 2 hafta Erzurum'da kamp yapacak. Bu kamp dönemlerinde oynanacak olan hazırlık maçlarında İrfan hocanın çalışmalarının oyun sistemi ve ideal 11'in belirlenmesi yönünde olacağını düşünüyorum.

Yeni sezonun fikstürü çekildi. Samsunspor sezona Gümüşhane deplasmanında başlayacak ve sahasında ilk maçını 2. haftada Pendikspor ile oynayacak. Samsunspor'un kadro kalitesine baktığımız zaman bu sezon rakip tanımaması gerekir. Ancak sonuçlar kağıt üzerinde değil sahada alınıyor. Bunun için öncelikle takım olmayı başarmalıyız. Taraftarında kombine ve forma alarak kulübe her türlü destek olacağının sinyalini lig başlamadan vermesi gerekir. Lig başladıktan sonra ise tribündeki yerini alarak maçın son dakikasına kadar takıma destek vermelidir.

İrfan hoca daha önce yaptığı açıklamalarda hazırlık süresinin yeterli olacağını ve Samsunspor'un lige tam hazır olarak gireceğini söylemişti.

Temennimiz Samsunsporumuzun lige fırtına gibi girmesi ve sezon sonunda adını şampiyon takımlar arasına yazdırmasıdır.

Kalın Sağlıcakla…