Sigara zamlarına bir yenisi daha eklendi!

Sigaraya Zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın yaptığı açıklamaya göre, bir sigara grubuna 3 TL zam yapıldı. Bu zamla birlikte, en ucuz sigaranın fiyatı 61 liraya yükselmiş olacak.

Zamlar Ocak Ayından Beri Ardı Arda Geliyor:

2024 Ocak ayından bu yana sigara fiyatlarına peş peşe zamlar geliyor. Son zamla birlikte, sigara fiyatlarındaki artış 20 lirayı aşmış durumda.

Zam Hangi Sigara Grubunu Etkiledi?

Yapılan açıklamada, zam gelen sigara grubunun ismi belirtilmedi.

Yeni Fiyatlar Ne Kadar Olacak?

3 TL'lik zammın ardından, en ucuz sigaranın fiyatı 61 liraya yükselirken, diğer sigaraların fiyatları da 66, 68 ve 70 liraya kadar yükselecek.

Zam Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Yeni zam, 3 Haziran 2024 tarihinden (yarın) itibaren geçerli olacak.

Sigara Zamlarının Nedeni Ne?

Sigara fiyatlarındaki artışın arka planında, artan enflasyon ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları yatıyor.

Sigara Zamları Ne Kadar Sürecek?

Kardeş Ülkemiz Azerbaycan Başkanı Hasanov'dan Türkiye Açıklaması! Kardeş Ülkemiz Azerbaycan Başkanı Hasanov'dan Türkiye Açıklaması!

Sigara fiyatlarındaki artışın ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde de sigara fiyatlarında artışların devam edebileceğini öngörüyor.

Sigara Zamlarının Topluma Etkisi:

Sigara fiyatlarındaki artışlar, sigara tüketimini azaltmaya yönelik bir politika aracı olarak kullanılıyor.

Ancak, sigara zamlarının en çok dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilediği de bir gerçek. Bu nedenle, sigara bağımlılığından kurtulmak için ücretsiz danışmanlık ve tedavi hizmetlerine erişim imkanlarının genişletilmesi gerekiyor.

Sigara Sağlığa Zararlıdır:

Bu yazının hazırlanması sırasında, sigaranın insan sağlığına olan zararlarının da altını çizmek istiyorum. Sigara kullanımı, kalp hastalıkları, kanser ve solunum hastalıkları gibi birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilir. Sigarayı bırakmak için birçok ücretsiz kaynak mevcuttur. Sigarayı bırakmak istiyorsanız, lütfen bu kaynaklardan yardım almaktan çekinmeyin.