Kurban Bayramı İçin Ek Otobüs Seferleri Hazır!

Kurban Bayramı Otobüs seferleri

Yoğun Talep Üzerine 12 Bin Ek Otobüs Seferi Satışa Sunuldu

Bu ek seferlerin, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte 12-25 Haziran dönemi de dahil olmak üzere toplamda 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngördüklerini belirtti.

Tatil Dönemi ve Okulların Kapanışı Yoğunluğu Artırıyor

Kurban Bayramı tatili nedeniyle seyahat talebinin, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin de sona erdiği 14 Haziran itibarıyla yoğunlaşacağına dikkat çekti. Okulların kapanma döneminin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi, otobüs biletlerine talebin artmasına neden oluyor. Normal seferlerin biletlerinin tükenmesiyle birlikte ek seferlere olan ilgi de artıyor.

Özel İzinlerle 12 Bin Ek Sefer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, bayram tatili süresince şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verdiği bilgisini veren Yıldırım, bu kapsamda konulan 12 bin ek seferin biletlerinin satışa sunulduğunu ifade etti. Özellikle tatil yörelerine olan talebin arttığını belirtti.

Korsan Taşımacılar Uyarısı

2024 KPSS Ön Lisans Başvuru Süreci ve Sınav Tarihleri belli oldu 2024 KPSS Ön Lisans Başvuru Süreci ve Sınav Tarihleri belli oldu

Yıldırım, vatandaşları Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen korsan taşımacılar konusunda uyardı. Sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alınması gerektiğini vurguladı. Kayıt altında olmayan taşıtlara binilmemesi gerektiğini ve bu şekilde mağduriyet yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

 Hazırlıklar Tamam, Tatil Yolculuğu Başlıyor!

Kurban Bayramı tatili için ek seferlerin satışa sunulması, tatil planlarını yapan vatandaşlara rahat bir seyahat imkanı sağlıyor. Tüm bu hazırlıkların ardından, tatil yolculukları için geri sayım başladı. Vatandaşlar, tatilin keyfini doyasıya çıkarabilmek için bu önemli detaylara dikkat ederek seyahatlerini planlayabilirler.