Telaffuzu bile zordu. 9 maçtır galip gelemeyen bir takım, haftalardır çekilen ızdırap, yaşanan üzüntü. Liderlikten, artık 'Play-Off'a kalabilir miyiz yoksa küme düşer miyiz seslerinin yükselmesi. Samsunspor camiası hak etmiyordu. Hep böyle gidecek değildi ya. Bir gün son bulacaktı bu çöküş. Samsunspor, 'ben bitmedim' diyecekti. Bir galibiyete bir kıvılcıma ihtiyaç vardı. Bu maç, şu maç, o maç derken çıkış Şanlıurfaspor deplasmanında yakalandı. Aslında kötü serüvenin sona ereceğinin sinyali, Karşıyaka maçında verilmişti. Teknik heyet ve futbolcular, o ışığı yakmıştı.

Öyle bir maçtı ki ne olursa olsun kazanmak gerekiyordu. Üs basamaklarla fark açılmış, geriden gelenler de ensesine kadar yapışmıştı Samsunspor'un. İyi oyuna veya kötü oyuna bakmaksızın üç puanı kaçırmamaktı önemli olan. Rakip de öyle kolay lokma değildi. İyi oynayıp kaybedip ahlar vahlar içerisinde olacağımıza kötü de oynasak kazanıp bu girdaptan kurtulmalıydık artık. Belki göze hoş gelen oyun ortaya konulmadı, rakibe çok pozisyon verildi. Fakat bazı eksiklikler olsa da takım oyununu, ekip ruhunu yansıtıp Şanlıurfa savunmasının da hatalarını iyi değerlendirip kazanmasını bildiler. Nihayet bu camia sevinci hatırladı.

Futbolcuların yanı sıra Teknik Direktör Engin Korukır'ı, ekibini, sportif direktörlük görevine yeniden dönen Coşkun Zeren'i kutlamak gerekir. Gelişmelerle mental açıdan sıkıntılı dönem geçiren takımdan bu olumsuzluğu söküp alıp, hep övündüğümüz ekip ruhunu kazandırdılar.

Üç puanda da öteydi bu galibiyet. Samsunspor hem 10. maçında kazandı hem de tarihinde ilk kez deplasmanda Şanlıurfaspor'u
mağlup etti. Bir anlamda da tarihi bir zafer elde etmiş oldu Kırmızı-Beyazlılar.
Şanlıurfaspor galibiyeti geleceğe dair umutla bakılmasını sağladı. Bu galibiyetin sevinci yaşanıp, tadı çıkarılmalı tabii ki. Ancak önemli olan bundan sonrası. Bulutların üzerinde dolaşmaya gerek yok. Ayaklarımızı yere sağlam basarak ilerlemeliyiz. Her maça bu şekilde kazanılması gereken bir karşılaşma olarak bakılmalı. Aynı disiplin, ciddiyetle ve inançla hareket edilmeli. Eksiklikler tabii ki var. Kazanırken de eksikleri görüp, dersler çıkarılmalı. Teknik heyetin bu konuda gerekeni yapacağından hiç şüphemiz yok, özgüvenleri geri gelen futbolcuların da. Samsun şehride maddi manevi gücünü ortaya koymalı. Kötü günlerde pes etmek yok demiştim. Şanlıurfaspor galibiyeti, üzüntülerin, kabus dolu günlerin
sona erdiği, sevinçler, coşkular yaşamak için bir başlangıç olur.