Zor şartlarda sezona başlayan Samsunspor, aldığı müthiş sonuçlarla ligin altını üstüne getirmeye devam ediyor. Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Kırmızı-Beyazlılar, zaman zaman zorlanmasına rağmen Adanaspor engelini de geçerek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Vartaş Elazığspor galibiyetinin çok daha değerli hale gelmesi için üç puan şarttı. Ve öyle de oldu. Zaman zaman yaşanan aksaklıklara ve 1-0 geriye düşmesine rağmen moral bozmayıp, son haftaların flaş takım Adanaspor u yenmek kolay değildi.

Sahada işler doğru yapılmaya bir başka değişle doğru işler yapılmaya başlayınca skorda değişti. Ersel in müthiş golü ise galibiyete olan inancı artırdı. Şu futbolcu hata yaptı bu oyuncu çok iyiydi diye sıralamayacağım. Birileri ön plana çıkacaktır. Fakat futbol bir takım oyunudur. Bu oyunda kimse sahaya kötü oynamak için çıkmaz. Birileri hata yapacak diğer arkadaşları açıklarını kapatacak. Bir bütün olarak hareket edip takım ruhunu sahaya yansıtıyorsanız ve bunu en üst seviyede başarabiliyorsanız işte böyle sonuçlar çıkar ortaya. 2-1 lik galibiyet Samsunspor un Süper Lig rotasını daha net şekilde çizmesini sağlarken rakiplerininde gardını o kadar düşürdü.

Her zaman dile getiriyordum. Ligde 10. haftadan itibaren tablo daha net şekilde ortaya çıkacaktır diye. Öyle de oldu. Yavaş yavaş kopmalar yaşandı. Ancak bu ligde rahatlığa kesinlikle yer yok. Samsunspor da ayaklarını yere sağlam basarak, her maça final gibi bakarak mesafa kat etmeli. Aynı ciddiyetle yola devam edileceğine ve sezon sonunda Süper Lig sevinci yaşanacağına yürekten inanıyorum.

Taraftardan bahsetmeden olmaz dı... Samsunspor taraftarı yine muhteşemdi. Kardemir Karabükspor maçından dolayı verilen cezaya rağmen tribünlerde yer alan seyirciler, muhteşem desteğini yine ortaya koydu. Koreografie şovu yine devam ederken galibiyetle şölene dönüştü. Taraftar bundan sonra da takımın yanında olacaktır. Çünkü onların muhteşem desteği olduğu sürece, hiçbir rakip buradan puan alarak gidemez, Süper Lig gözükenden çok daha yakın olur.

Yönetimin çabası, teknik heyetin uğraşı, futbolcuların özverisi, taraftarın desteği...Samsunspor camiası, işler kötü giderkende daha sımsıkı kenetlenip aynı kararlılıkta olursa bu sezon PTT 1. Lig veda yılı olacaktır.