Avrupa Kupalarında Türk Takımları: Yükseliş, Mücadele ve Ülke Puanı işte o müthiş yükselişin detayları haberimizde..

Akaryakıtta İki Fırsat Bir Arada! Depoları Doldurmanın Tam Zamanı! Akaryakıtta İki Fırsat Bir Arada! Depoları Doldurmanın Tam Zamanı!

Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa kupalarında hızla ilerlerken, Beşiktaş'ın şansı azaldı. Şampiyonlar Ligi'nde beklenen haberle Türkiye'nin UEFA ülke puanındaki yükselişi de geldi. Geçen sezon lig şampiyonu olan Galatasaray, 3 elemeyi geçerek gruplara kaldı.

Ancak, grubundaki yolculukları zorlu oldu; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag'la mücadele ettiler. Diğer yandan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çıkışını sürdürdü, liderlikteki yerlerini korudular.

Beşiktaş'ın ise şansı azaldı ve gruplardan çıkma ihtimali kalmadı. Türkiye'nin UEFA ülke puanındaki yükselişi ise dikkat çekici. Bu başarıyla, Belçika ve İskoçya'yı geride bırakma çabası da devam ediyor.

DEVLER LİGİ'NDEN GÜNEŞ DOĞDU
UEFA ülke puanında 10. sırada bulunan rakibimiz İskoçya'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcisi Celtic, 5. hafta maçında Lazio'ya 2-0 yenilerek toplamda 1 puanda kaldı ve bitime 1 maç kala gruplardan çıkma ihtimalini bitirdi.
Ülke puanında 8. sırada yer alan bir diğer rakibimiz Belçika'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcisi Antwerp'de Shakhtar'a 1-0 mağlup oldu. Bu skorla beraber 0 puanda kalan Royal Atwerp'in de gruplardan hiçbir şekilde çıkma ihtimali kalmadı ve Avrupa'ya veda etti.


BELÇİKA 4 İSKOÇYA 1 TAKIMLA DEVAM
Ülke puanı sıralamasındaki rakiplerimizden Belçika'da Royal Union, Gent, Genk ve Club Brugge Avrupa kupalarına devam ederken, İskoçya'yı temsilen yalnızca Rangers takımı kaldı.