Kimsenin hayatınıza erişemeyeceği bir ayar

WhatsApp uygulamasına hangi yöntemlerle kilit koyulacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kişisel veri ve güvenlik açısından endişe duyulması ile birlikte vatandaşlar tarafından izinsiz erişimin engellenmesi isteniyor. WhatsApp uygulamasına kilit koyma ve güvenli bir kullanım için yapılması gerekenler haberimizde.

WhatsApp güvenliği için kilit kullanma

WhatsApp kullananların riskleri en aza indirmek adına bazı önlemler alma imkanı bulunmaktadır. WhatsApp gizliliğini artırmak için kullanılabilecek bazı şifreleme yöntemleri;

WhatsApp şifreleme;

Mesajlarınızı WhatsApp uçtan uca şifreler, yani yalnızca sizin ve karşı tarafın mesajı görünmesi mümkündür. Bu özellik mesajlarınızın genel güvenliğini artırmış olur.

Cihaz kilidi;

Cihazınıza bir PIN kodu yada ekran kilidi koymak telefonunuz fiziksel güvenliğini sağlar.

Uygulama kilidi;

WhatsApp uygulamasına PIN ya da parmak izi kilidi koyabilirsiniz.

Gizli sohbet;

Eğer hassas konuşmalarınız varsa bunun için ‘Gizli Sohbet’ özelliğinden yararlanabilirsiniz.

İki aşamalı doğrulama;

Bu özelliği etkinleştirerek hesabınızın güvenliğini artırmış olursunuz.  Bu biri tarafından hesabınıza erişim sağlanmak istendiği zaman belirlediğiniz PIN kodu girmeleri gerekecek.

Android kullanıcıları şifreleme yapacakları zaman iki ayrı seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki parmak izi kilidi olarak belirtilmiştir. Diğer bir seçenek ise üçüncü taraf uygulamaları kullanarak WhatsApp’a şifre koyma işlemidir.  Bu uygulama bütün cihazınızdaki uygulamaları da korur. Bu sayede cihazınızdaki diğer uygulamalarda korunmuş olur.

YouTube Yavaşlıyor Mu? Kullanıcılar Endişeli! YouTube Yavaşlıyor Mu? Kullanıcılar Endişeli!

Editör: Ismail Usta