n Sosyal medyada “ Yargıtay Barış Sürecine Bomba Koydu “ şeklinde başlık atarak kafaları karıştıranlar Sebahat Tuncel’in kim olduğunu hangi şartlarda milletvekili seçildiğini ve neyle suçlandığını bir hatırlasın. Bu ülkede balık hafızalı olmayan ve gerçekleri çarpıtmayan herkes biliyor ki ,PKK dün de bugün de bir terör örgütüdür. Bu terör örgütüne üye olmak da yasalarımıza göre suçtur. Bunun suç olmadığını söylemek, hukuk bilmemek ve yasa tanımamaktır. Bizim böyle bir lüksümüz olamaz!
n
n Bu ülkede PKK yüzünden 30 binden fazla insanımız haksız yere yaşamını yitirmiştir .Yaklaşık yedibin vatan evladı da bu vahşi terör nedeniyle şehit düşmüştür. Kimin kim tarafından hangi gerekçe ile şehit edildiğini çarpıtanlar yüzünden, bugün şehidin ve gazinin durumu ortadadır. Şehitler ölmez diyenler bile şehitlerimizi maalesef unutmaya başlamışlardır. Kesinleşmiş yargı kararına rağmen teröristbaşı ile devlet veya hükümet müzakereye başlamış o davanın müdahili olan şehit yakınlarının saygı duyduğu yargı kararına saygısızlık yapılmış, teröristbaşı için ayrıcalıklı davranılmaya başlanmıştır. Doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğu söylenmeye başlanmıştır. Dün düşman diye gördüğümüz PKK bugün düşman olmaktan çıkarılmak istenmektedir. Bu polyanacılık oynamak değilse nedir? Sebahat Tuncel, hangi şartlarda milletvekili seçilmişti hep birlikte hatırlayalım.” İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi nde yargılanan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan davada tutuklu yargılanırken, 2007 yılında milletvekili seçilmiş ve milletvekili seçilmesi nedeniyle suçu kesinleşmediği için tahliye edilmişti.”2007 yılından bu zamana değişen ne oldu? PKK’nın terör örgütü olmadığına mı karar verildi, ya da PKK terör örgütüne üye olmak yasal hale mi getirildi? Bu yönde hiçbir düzenleme olmadığına göre gerçekte de PKK kanlı bir terör örgütü olduğuna göre Yargıtay’ın mevcut delil durumuna göre Sebahat Tuncel’in hapis kararını onaması, barış sürecini bombalamak mıdır? Hukuk devletinde yasalar hiç kimseye imtiyaz tanımaz ve tanımamalıdır. Eğer Yargıtay delil durumunu ve kanunu ,kitabı ,hukuku bir tarafa bırakarak keyfe ve siyasi iradeye göre karar verecekse, yargıya ne gerek var? Yargıtay’ın Sebahat Tuncel kararını barış sürecini bombalamak olarak yorumlamak, insaflı ve vicdanlı bir yorum değildir. Sebahat Tuncel hakkında mahkeme tarafından verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onaylanmıştır.Yargı kararına saygı duymak hukuk devletinden yana olmaktır. Eğer bir haksızlık varsa onu da çözecek olan yine hukuk devletidir.
n
n Kimseyi keyfi ve haksız yere hapsetmek kimsenin arzu ettiği bir şey değildir.Yargıtay’ın Sebahat Tuncel kararı için bu siyasi bir karardır demek; PKK’yı meşru görmektir.Oysa ki PKK bir terör örgütüdür. Hiçbir şekilde PKK meşru bir yapılanma değildir, meşru kabul etmek şehitlerimize ihanet etmektir. Barış süreci bombalandı demenin hiçbir manası yoktur. Çünkü barış süreci PKK’yı aklama süreci değildir. Ne yazık ki,barış süreci diye dayatılan süreç, PKK’yı aklama sürecine dönüştürülmek istenmektedir. Hafızası zayıf olanlar bu tuzağa düşmüş ve PKK yandaşlarının oyununa alet olmaya başlamışlardır.Bu oyun hukuk devletinde hukuka toslamak zorundadır. PKK terör örgütü üyeliği serbest mi olsun?
n
n
n
n AYHAN HAMLI SAMSUN
n
n
n
n
n