2019-2020 Sezonu'nunda da TFF 2. Ligde mücadele edecek olan Samsunspor, 15 Temmuz'da başlayan yeni sezon hazırlıklarının kamp dönemlerini tamamladı. İkisi Samsun'da olmak üzere Bolu ve Erzurum ile birlikte toplam 4 kamp dönemi geçiren Samsunspor sorunsuz bir sezon başı yaşadı.
Transfer tahtası, kamp yeri gibi maddi konular konuşulmadı ve tamamen futbola odaklanıldı. İlk olarak yeni bir teknik direktör ile anlaşıldı ve kadro yeni hocanın raporları doğrultusunda oluşturuldu.
Sorunsuz bir sezon başı yaşayan Samsunspor 1 Eylül'de deplasmanda oynayacağı Gümüşhanespor karşılaşması ile sezonun ilk resmi maçına çıkacak. Hedefi mutlak şampiyonluk olan Samsunspor kamp dönemlerinde genelde kendisinden daha alt liglerde mücadele eden takımlarla hazırlık maçı oynadı. Kendi liginden sadece Van Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı ve 3-2 kazandı. Oynadığı toplam 5 hazırlık maçından üçünü kazanan Samsunspor iki tanesinde ise 3 Lig ekipleri ile berabere kaldı. Hazırlık maçlarının lig için ölçü olmadığı futbol camiasında bilinen bir şeydir. Çünkü hocanın görmek istediği oyuncular, oynatmak istediği taktikler hep hazırlık maçlarında denenir. Bu da skora bazen olumlu bazen de olumsuz olarak yansır. Şimdi önemli olan lig maçlarında Samsunspor'un ne yapacağıdır.
Bolu kampı bittiği zaman daha önceki yazımda da yazmıştım Samsunspor'da tüm gözler yine Teknik Direktör İrfan Buz'da olacak. Çünkü elinde bu ligin üzerinde bir kadro var. 24 kişilik oyuncu kadrosundan nasıl bir ilk 11 sahaya sürecek ve alacağı galibiyetler ile Samsunspor'u şampiyonluğa taşıyacak. Temennimiz takımımızın lige galibiyetle başlaması ve sezon sonunda şampiyonluğun gelmesidir.
Tabii ki taraftar olarak kombine, forma alarak kulübümüze maddi destek, tribünde yerimizi alarak da takımımıza destek vermemiz gerekir.
Kalın Sağlıcakla… Metin Atlı