Kınalı kuzusu şehitlik gibi yüce ve şerefli bir makama ulaşan  ayakları altına cennet serilesi fedakar ve cefakar kıymetli şehit annelerimiz ,bu zor günlerin sıkıntılı 2.Ramazan  Bayramında  virüs illetine rağmen devletimizin çok özel izniyle  buruk bir sevinç içerisinde şehitliklere evlatlarıyla büyük buluşmaya koştular. Hastası ,yaşlısı, genci ,güçlüsü, güçsüzü ,azıcık takadı olan şehitlerimizin kıymetli mübarek anneleri Ramazan bayramının 1. gününde şehitliklerde olmak için özel bir gayret gösterdiler. Sokağa çıkma kısıtlamasının en çok etkilediği yaş grubu içerisinde olan şehitlerimizin acılı anneleri ellerinde olmayan bu durumdan dolayı uzun bir süredir şehitliklerde kahraman  evlatlarıyla buluşamamanın sıkıntısı ve üzüntüsü içerisindeydi. Bu yüzden şehit anneleri için asıl bayram şehit evlatlarıyla tekrar buluşmak oldu. 

        Bayramın birinci günü sabahının erken saatlerinde şehit ailelerinin doldurduğu şehitliklerde en çok şehit annelerinin evlatlarıyla gerçekleştirdiği buruk buluşmanın ışıltısı bayramın acı ama  Türkiye'ye huzur veren ,insanımızın içini ısıtan  ,yüreğini aydınlatan  en güzel  bir  görüntüsüydü. Hiç şüphesiz ülkemiz ve bayrağımız için en büyük bedeli ödeyen kahraman evlatlarımızın kıymeti annelerinin bu buruk sevinci bizimde buruk sevincimiz olmaya devam ediyor. Bu yüzden bayram sevincimizi abartmadan bayramları bayram tadında kutlamanın kıymetini her zamankinden daha çok bilelim. Birilerinin ödediği büyük bedeller sayesinde sevdiklerimizle birlikte olmanın değerini bilerek hayatımıza devam edelim. Yangın yerinde seve seve yananların , neden yandıklarını biran bile aklımızdan çıkarmayalım. Tarifsiz acılarına rağmen sadece o üç kelimeyi büyük bir gururla her yerde söyleyerek bir adım bile geri durmayanların kim olduklarını unutmayalım. Onlar " Vatan sağ olsun" demeye devam ediyorsa, bu coğrafyada sonsuza kadar var olacağımızı da unutmayalım. Bayramları, bayram tadında kutlayamayan aziz şehitlerimizin yakınlarının bayramlarda şehit evlatlarıyla şehitliklerdeki buruk buluşmasına  gözlerimizi kapatmayalım. Eğer bir anne şehitlikte buz gibi bir mezar taşına sarıp evladım diyorsa, bu vatanın kolay vatan olmadığını görmezden gelmeyelim. 

    Dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık nedeniyle kısıtlanan yaşam alanlarımızda 2. Ramazan bayramımızı İslam alemi ile birlikte kutluyoruz. Bu kutlamaların en buruğunu kahraman şehitlerimizin kıymetli anneleri yaşıyor. Bunu sadece görmüyorum ,şehit annesi olan annem Bedriye Hamlı ile birlikte yaşıyoruz. Bir şehit annesinin bütün acısına rağmen 29 yılda bir gün bile içinde bulunduğu duruma ve devletine isyan etmemesinin tek nedeni evladının şehitlik makamı gibi ölümsüzlük makamına ulaşmış olmasıdır. Evladının yokluğu nedeniyle duyduğu büyük acısına rağmen bir anne ,"Ben şehit annesiyim dik duracağım" diyorsa o mübarek annenin  ellerinden her zaman öpülür. Bu Ramazan bayramını vesile bilip bütün şehit annelerimizin kıymetli ellerinden öpelim. Baş tacısınız demek işte budur!