‘‘Yenilenmiş telefonlar hem bütçeye hem gezegene dost’’

2023 yılının ilk çeyreğinde küresel sıfır cep telefonu satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 12'lik bir düşüş yaşanırken, yenilenmiş cep telefonu pazarı ise yüzde 15’lik bir büyüme gösterdi. 

GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer2-3 yıl içinde Türkiye'deki akıllı telefonların yüzde 30'unun yeniden ekonomiye döneceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Kış Sofralarına Yeni Numara: Lahana Sarması Turşusu Hem Sarma Hem Turşu Bir Arada
Kış Sofralarına Yeni Numara: Lahana Sarması Turşusu Hem Sarma Hem Turşu Bir Arada
İçeriği Görüntüle

GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer

Pandeminin etkisi, küresel çip sıkıntısı, yüksek vergi oranları ve dövizdeki artış nedeniyle artan cep telefonu fiyatları yenilenmiş telefon pazarına olan talebi yükseltti. 2022 yılında dünya çapında 251 milyon adet yenilenmiş akıllı cep telefonu satılırken, bu rakamın 2027 yılında 460 milyonu bulması öngörülüyor. Geçen yıl Türkiye’de 5 milyon adet ikinci el telefon satılırken bu yılki ikinci elde satış adedinin 6 milyonu aşması bekleniyor.