İstanbul'daki Ayasofya camisinin yeniden ibadete açılması ,Yunanistan'da alçakça tepkilere neden oldu. Bu tepkilerin ,tepkiden çok devlet destekli küstahlık ve tahriklere dönüşmesi Türklerin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin dikkatinden kaçmamıştır. Selanik'te alçakça ve saygısızca şanlı bayrağımızın yakılmış olması Milli Savunma Bakanlığı'nın da sert tepkisine neden olmuştur. Bu tepkinin sıradan ve laf olsun diye yapılmış bir tepki olmadığını ,şanlı Türk bayrağımızı yakan bütün alçaklar anlamak zorundadır.
Türk devleti ne başka bir milletin bayrağına saygısızlık yapılmasına müsaade eder, nede kendi şanlı bayrağımıza alçaklık yapanlara göz yumar. Çünkü Türk milleti bilir ki, bayrak bir millet için çok şey ifade eder. Bir milletin bayrağını yakıp çiğnemek namussuzluk ve alçaklıktır. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın Selanik kentinde Türk Bayrağı'nın yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini ihtar ediyoruz. Şanlı Bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır" denildi. Mili Savunma Bakanlığı'nın tepki açıklamasını sadece küstah Yunanlılar değil, aynı alçaklığı dünya üzerinde devam ettirmek isteyen her kim varsa iyi okumalı doğru anlamalıdır. Yunanistan'da Türk bayrağı yakılırken kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir mesaj beklemesin. Türkiye biliyor ki Yunanistan devleti ne diyorsa ,Yunan halkı onu yapıyor. Alçaklığı ve saygısızlığı Türk milleti içine sindirmez ve sindirmiyor.
Hiçbir kimsenin hiçbir milletin bayrağını hiçbir şekilde yakmaya hakkı yok. Yunanistan'da bayrağımız yakılıyor diye tahriklere ve tacizlere yenik düşüp aynı şeyi Türk milletinin de yapma hakkı yoktur. Zaten Türk milletine bu alçaklığı kimse yaptıramaz. Türk milleti bilir ki bayrak başka bir şeydir ,bayrağa saygısızlık küstah ve aciz kişiliklerin işidir. Türk milleti savaş meydanlarında bile Yunan bayrağına saygısızlık yapmamıştır. En son Kıbrıs savaşında Rum katliamlarına rağmen Türk askeri Yunan bayrağını yakmamış ,Yunan bayrağına saygısızlık yapılmasına müsaade etmemiştir. Peki Yunanistan böyle bir alçaklığa neden engel olmuyor ve göz yumuyor? Gelinde Yunanistan Devletine tepki vermeyin. Yunan Devlet politikası Bizans rüyası görmeye devam ediyor. Yunanistan artık Bizans rüyasından uyanmalıdır. Yunanlıların küstahça ve saygısızca tavırları ateşe benzin döküyor. Bu politika akıllı ve mantıklı bir politika değil. Biz devlet ve millet olarak bu coğrafya da her şeyden önce komşuyuz .
Bu coğrafyada akıl tutulması bir küstahlıkla şanlı bayrağımızı yakmak ya da yaktırmak Türk milletinin damarına basmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şanlı bayrağımıza yapılan hiçbir saygısızlığı tepki sınırları içerisinde görmez. Şanlı bayrağımızı yakan kirli eller hak ettikleri şekilde mutlaka kırılır. Bu coğrafyaya yakışan düşmanlık değil, gerçek barıştır. Bu gerçeği bile bile Yunanlıların küstahlık yapması Türkiye'nın sabrını taşırmaktadır. Bayrak yakmanın bedelini bu saygısızlığı yapanlara ödetirler. Kimse böylesine tehlikeli adımlar atmamalıdır. Ayasofya caminin yeniden ibadete açılması şanlı bayrağımızı yakma hakkını kimseye vermez.