n

n
n Samsunspor çok şükür her bakımdan dibe vurmuş şu sezonda ligde kalmayı başararak; bana göre de bir mucizeyi gerçekleştirdi.
n
n Ancak Samsunspor Kulübü adına asıl sorunlar, asıl tehlike özellikle de maddi kriz kapıda halen bekliyor.
n
n Yani geçen sezon Süper Lig den düşüş sonrası kalan 25 futbolcudan 24’üne olan borçlar aynen duruyor...
n
n Bu borç eski parayla 8 trilyon TL dolayında…
n
n Bu borç içinde yabancı futbolcu alacakları da var. Özellikle bu yabancı futbolcu borçlarının kulübe TFF tarafından tebliğ edilmek üzere olduğunu da biliyorum .
n
n Söz konusu bu borçlar belirtilen sürede ödenmezse; önce takım puanı sonra da ligden düşme kararı bile gelebilir. Eski başkan Kazım Yılmaz’a olan 14 trilyon TL borcu hiç hatırlatmak bile istemiyorum.
n
n Bu arada üstüne üstlük bir de 2001 yılından kalan ve ödenmeyen iki yabancı futbolcu alacağı olan yaklaşık eski parayla 750 milyar TL, TFF tarafından bildiğim kadarı ile 1 ay içinde ödeme ihtarı da gelmiş...
n
n Samsunspor şu an bitmekte olan bu sezonu bir şekilde Bakan Suat Kılıç’ın yarattığı parasal kaynaklarla atlattı.
n
n Ama geçen sezondan yukarıda sözünü ettiğim borç, sanki Azrail in kılıcı gibi kulübün tepesinde bekliyor...
n
n Bu borçlar dışında yine kulübün maliye ve sigortaya olan borcu 20 trilyon TL , eski yönetici alacakları ile şahıs alacakları da tahmini 5 trilyon. Bu arada Samsunspor Kulübü nün şu an için yıllık gelirleri ise 5 trilyon TL civarında. Bu gelirlerin tamamına da temdit konulmuş ve direkt kulübün kasasına girmeden alacaklılara gidiyor.
n
n Yani bu kulübün borcu hemen hemen 45 trilyon TL. Bu borcu yarısı geçen sezonda yapılan borç gibi görünüyor.
n
n İşte size Samsunspor’un hali...
n
n Bununla da bitmiyor. Şimdi bu hafta sonu oynanacak Adanademirspor maçı sonrası bu kulüpten Abdulkadir, Dimitrov, Lokman, Musa Sinan, Fatih Şen, Roberts in yanı sıra en az 4 ya da 5 futbolcu daha bavullarını toplayıp ayrılacak.
n
n Haaa bu futbolcularla tekrar anlaşacaksan ya da başka yeni futbolcular alacaksan bunun için de para lazım.
n
n Başkan Emin Kar şu günlerde bu şehrin sahipleri görüntüsündeki işadamı ve de bürokratları ile görüşüyor.
n
n Elbette buna Bakan Suat Kılıç’da dahil.
n
n Sanırım Başkan Emin Kar, 10 gün içinde böylesi zor şartlardaki Samsunspor’da yola devam edip edemeyeceğini yapacağı bir basın toplantısı ile açıklayacaktır.
n
n Başkan Emin Kar malumunuz bu sezonki büyük fırtınadan gemiyi büyük uğraşlarla limana yanaştırmayı başardı ama asıl sorun şimdi bu gemi ile tekrar nasıl yola çıkılabilinecek .
n
n
n
n
n