n

n
n Samsunspor aslında sezon arasında yaptığı 7 nokta futbolcu transferi ile ligin ikinci yarısına mükemmel bir başlangıç yapmıştı.
n
n Deplasmanda Tavşanlı Linyitspor beraberliği ardından evinde oynadığı Göztepe ve Kartalspor galibiyetleri bir anda taraftarını sevince boğmuştu.
n
n Sonrasında çıkılan Boluspor deplasmanında sahadan alacağı bir beraberlik, son anda kale direklerine takılmıştı...
n
n Ardından evinde oynadığı Ç.Rizespor maçı ise Kırmızı-Beyazlı takımın sahada tek kelime ile fırtına gibi estiği ve ortaya 4-0 gibi çarpıcı bir skor çıkardığı bir karşılaşma olmuştu...
n
n Ben de bu köşemden söz konusu karşılaşmanın ardından maç yorumumda özellikle haklı olarak da Besim Durmuş’u ön plana çıkarmış ve böylesi güçlü bir takıma çift forvet oynama cesaretinden dolayı yazımın başlığında “Cesur Besim Durmuş” cümlesini kullanmıştım.
n
n Bu karşılaşma sonrası gidilen Denizli deplasmanında en az beraberlik çıkarılabilecekken; o gün kötü gününde olan Erdem Şen’in bireysel hatası ile sahadan maalesef mağlubiyetle ayrılınmıştı.
n
n Hatırlayın! bu oynanan 5 karşılaşmada Teknik Direktör Besim Durmuş’a ne taktiksel ne de sahadaki oyun seyrine göre yaptığı oyuncu değişikliklerinden dolayı önemli bir eleştiride bulunmamıştım.
n
n Gerçekten de bana göre iyi gidiyordu.
n
n Ancak sonrasında asıl Besim Durmuş’un büyük eleştiriler aldığı Konyaspor maçı ve ardından bir hafta sonra aynı hatayı sanki inadına ikinci kez yaptığı deplasmandaki K.Erciyesspor karşılaşmaları oldu...
n
n Bizim görevimiz bir teknik adamı eleştirirken elbette yaptığı doğruları da yazacağız yanlışlarını da.
n
n Yani anlatmak istediğim konu; çok azınlık bir grup da olsa “ya siz aynı teknik adam için 3 hafta önce ne yazıyordunuz şimdi ne yazıyorsunuz” diye yaklaşanlaradır.
n
n Bu futbolda gayet doğal gelişmelerdir.
n
n İşte size taze örnek .Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 5 gün önce ligde Gençlerbirliği’ne sahasında kaybettiği zaman neler yazılmıştı. Ama 3 gün önce Schalke 04 ü eleyince neler yazılıyor.
n
n Çünkü gerçekten de Fatih Terim’in söz konusu Gençlerbirliği karşılaşmasındaki sahaya sürdüğü ilk 11 ve hem de sonrasındaki futbolcu tercihleri o gün için son derece hatalıydı.
n
n Oynanan karşılaşmalar ardından yapılan çizilen maç yorumları, genelde günlük eleştirilerdir. Uzun süreç eleştirileri ya da yorumlarını bunlardan ayırmak gerekir.
n
n İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
n
n Yalnız bir takım için asıl tehlike, o teknik adamın yaptığı hatayı halen inatla savunması ve devam etmesidir.
n