n

n

n Çok uzun bir süredir bu yazıyı yazmak için bekliyorum. 100. yazımı yazmak ve Dalya demek için sabırsızlanıyordum.

n

n Yaklaşık iki yıldır bu gazetede öncesinde de hep yazıyordum. Ben bana verilen emeği eğitimi geri ödemek adına inandığım ilkeleri yazmak ve sesimi duyurmak için bu köşede varım.

n

n El ile beyin arasında nörolojik bir bağ vardır. İşte bu yüzden her yazar biraz kendini yazar. Bazen deli gibi, bazen heyecanla bazen üzgün ve meyus yazıyorum, yazıyorum...

n

n Amaçlarımla, düşüncelerimin kesiştiği noktada ki; bu nokta bana göre hayatımın orijini.

n

n Yaşam hakkı için savaş veriyorum. Şurada, burada, orada zaman ve yer mühim değil sadece yaşam ve yaşama hakkı için yazıyorum...

n

n Sanki dünyanın en yüksek noktasından bakmak ya da kimsenin keşfetmediği bir yeri keşfedip bulmak gibi. Keşfettiğin bu güzelliği herkesin görebilmesini, anlayabilmesini istemek gibi bir duygu. Her yeni doğan günü kendim nasıl kucaklıyorsam sizlere de kucaklatmak, gülümsetmek bazen de gözlerinizi nemlendirmek için yazıyorum. Güvenmeyi öğrenmek ve öğretmek gibi. Sevmeyi anlamak, anlatmak için yazıyorum.

n

n Vefa için yazıyorum arkamda bırakıp gittiklerimi unutmadığımı, dostluklara ihanet etmemek için yazıyorum. Bazen istemsiz olarak incitirken bazen de sıradışı yazıyorum.

n

n Bazen çok korktuğunuz şeylerin aslında nasıl da sevimli ve dost olduklarını anlatmak için bilinenin aksine kâinattaki en tehlikeli varlığın aslında insan olduğunu anlatmak için yazıyorum.

n

n Yazı yazmak o kadar engin bir okyanus ki; ben daha ancak bu işler için paçamı sıvadım. Kalemi elime aldım, Okyanusun kenarında elimde kalem bekliyorum.

n

n Yazar olabilmek için bu okyanusta daha çok yüzüp derinlere dalmam gerekecek.

n

n Hatalarımla, sevaplarımla yazıyor, yazıyorum.

n

n Dünyanın diğer ucundaki fener gibiyim. Ben de sürekli sönüp yanıyorum.

n

n Kalemi her elime aldığımda adrenalinimin tavan yaptığını hissediyorum.

n

n İçimde yıllardır ertelediğim olağanüstü bir istekmiş yazmak aslında.

n

n Doğadan özür dilemek için, yaşam hakları gasp edilmiş hayvanlardan, yakılan ormanlardan özür dilemek adına yazıyorum.

n

n Bana karşılıksız, katıksız, koşulsuz sevgiyi öğreten tüm hayvanlara yüreğimi açmak için yazıyorum.

n

n Gerçek adaleti var etmeye çalışanlar için yazıyorum.

n

n Annesi insan tarafından yakılmış bir kedi yavrusunu emziren köpeğin gözlerindeki merhameti anlatmak için yazıyorum.

n

n İnsanların birbirini incitmek ve hırpalamak için birbirlerine Eşek , Hayvan dediklerinde

n

n Aslında kendilerini ne kadar da aşağıladıklarını vurgulamak için yazıyorum.

n

n Aslında kaba kuvvet ve gücümüzden başka bir haltımız olmadığı için kendi kibrimiz içinde boğulduğumuzu anlatmak için yazıyorum.

n

n Aptalca inançları yıkıp doğanın salt bize ait olmadığını, insan denen sosyal hayvanın aslında ne kadar bencil ve acımasız olduğunu anlatmak için yazıyorum.

n

n Evrende yaratılmış en tehlikeli varlığın aslında insan olduğunu anlatmak için yazıyorum.

n

n Onlar köpekleri ile yatar. Barondurlar . Diyen bir zihniyetin hükümran olduğu zavallı ülkemde aslında hayvanların ne kadar güvenilir ve kaypak olmadığını anlatmak için yazıyorum.

n

n İnsan denilen sosyal yaratığın bir ördeğe dahi tecavüz edebileceğini, oysa hiçbir hayvanın kendi cinsinden başka karşı cinsle çiftleşmediğini anlatmak için yazıyorum.

n

n Sokak köpeklerinin trafik ışıklarında kırmızı yandığında beklerken, sürücülerin nasıl da saygısızca geçtiklerini anlatmak için yazıyorum. Onlar sadece bir damla şefkat, bir dilim kuru ekmek için beklerken ,onlarca sevgisiz insanın nefretleri ile ortalıkta terör yarattıklarını anlatmak için yazıyorum. Şiddetin ilkokullara indiği, merhamet, dostluk gibi insanı, insan yapan kavramların yok olduğu ülkemde tüm güzel duygularımızı nasıl ve niye kaybettiğimizi anlatmak için yazıyorum.

n

n Beni sevenlere yağmurlar yolluyorum. Yağmurda yürüsünler diye.

n

n Sevmeyenlere mi? Onlara da yağmurlar yolluyorum. Yüreklerini yıkasınlar diye.

n

n Yaşlanmanın yeis ve hüznün yanında vefanın izdüşümünün dahi kaybolduğu bu zamanda hala dost kalan insanlara teşekkür için yazıyorum.

n

n Mutluluğun resmini karnı doymuş, bir köpeğin, yarası sarılmış bir kuşun gözlerinde bulabileceğinizi anlatmak için yazıyorum. Yazıyorum çünkü;

n

n O gider, bu gider, şu gider..

n

n Su uçar,

n

n Otomobil kaçar.

n

n Yazı kalır.

n

n DALYA…

n