Samsunspor dün Ankaragücü ile evinde golsüz berabere kalarak halen resmi olarak bulunduğu Süper Ligi de böylece tamamlamış oldu..
Samsunspor, Süper Toto Turnuvası diye uydurulan ve bir amacı olmayan bu turnuvada oynadığı 6 karşılaşmada 2 beraberlik 4 mağlubiyet alırken; maalesef tek bir galibiyetle bile tanışamadı..
Sonuç olarak bu turnuvanın özellikle A takımda forma şansı bulamayan genç futbolculara yaradığı söylense de ben şahsen bu turnuvada gelecek adına öylesi umut veren aman aman diyebileceğim bir genç futbolcuya da rastlayamadım.
Ülkemizde malumunuz binlerce genç, futbolcu olabilmek için birçok profesyonel kulüplerin alt yapılarında futbol oynuyor eğitim görüyorlar. Şu an Süper Lig de sanırım 300 dolayında yerli futbolcumuz var. Yani bu ülkede futbolcu olabilmek için o binlerce gencin içinden sıyrılıp öne çıkmak, birinci sınıf futbolcu olabilmen için ya Allah vergisi özel bir yeteneğin olacak ya da normal antrenman dışı çok özel fazla çalışma yapacaksın.
Bu başka türlü mümkün değil.
Samsunspor altyapısından yıllardır futbolcu çıkmıyor. Çünkü geçmişe göre ister kabul edin ister etmeyin aranan ya da ihtiyaç duyulan futbolcudan beklentiler de arttı.
Günümüz futbolu geçmişe göre daha hızlı daha mücadeleci daha yüksek tempo ile oynanıyor.
İşte bu da kulüpler adına aranan futbolcu kalitesini daha da yukarı çekiyor.
Ülkemizde yine geçmişe göre futbolcu pazarının içine bir de yabancı futbolcu transfer serbestliği de girince oynadığın takımda forma şansın bir yerli futbolcu olarak zorlaşıyor.
Dediğim gibi artık yerli futbolcudan geçmişe göre beklentiler çok yükseldi.
Dünkü karşılaşmada akılda kalan notlara gelince..
Ankaragücü, Samsunspor a göre daha çok gol pozisyonu üreten takım oldu.
Samsunspor önceki hafta evinde oynadığı Karabükspor maçında oynadığı pozitif futbolu bu karşılaşmada maalesef gösteremedi.
Özellikle rakip kaleye giderken gerektiği gibi takım olarak organize olamadı.. Bunda orta sahada oynayan futbolcuların bekleneni verememesi ve vasat futbolu da etkili oldu..
Bu arada karşılaşmanın 51 inci dakikasında oyuna dahil olan Halil İbrahim Pekşen takımını biraz olsun kanattan taşıdığı toplarla hareketlendirse de onun çabası da gol bulmaları adına yeterli olmadı.
Bu futbolcunun neden oynanan karşılaşmalarda hep sonradan oyuna alınmasını da ayrıca anlamış değilim.
Sonuç olarak Samsunspor un küme düştüğü bir sezonun ardından statü gereği düzenlenen bu turnuvanın tam bir eziyet olduğu şüphesizdi.
Dün en azından bu eziyet böylece bitmiş oldu.