n

n
n Samsunspor’un bu haftaki ‘ev ödevi’ 1461 Trabzon’du. 1461 Trabzon maçı aynı zamanda; tüm yıl haylazlık yapan ‘öğrencinin’ yılı kurtaracağı ‘kurtarma yazılısı’ anlamına da geliyordu ancak ‘öğrenci’ alışkanlığına devam etti. Samsunspor; ‘ateş çemberi’ nden kurtulmanın tek yolu olan 3 puanı son haftalara nazaran daha mücadeleci bir kimlik sergilese de alamadı.
n
n İçinde bulunulan stresli haftaların en büyük özelliği; gözler sahada kulaklar rakiplerden gelecek haberlerde oluyor. Aldıkları başarılı sonuçlarla rakiplerimiz puan cetvelindeki yerlerini daha yukarılara taşıyarak tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı. Kartalspor’un haftayı 3 puanla kapatması ise; Samsunspor’u daha zor ve daha stresli 2 haftanın beklediği anlamına geliyor.
n
n Birçok takımı kıskandıracak bir atmosferde oynandı maç. Durmuş sahaya yine Bucaspor karşısına çıktığı 11’i sürdü. 86.dakikada yapılan Dimitrov, Ahmet Arı değişikliği dışında, değişiklikler dahi aynıydı. Mustafa Kayabaşı çıktı Haluk girdi, Musa Sinan çıktı, Musa Aydın girdi. Buca maçından tek farkı görev yerleriydi.
n
n Galibiyet getirecek golü bulamasa da Samsunspor’un kötü bir oyun sergilediği söylenemez. Tam tersi etkili olan Samsunspor’du… Hırslı, arzulu, ayağa pas yapan ve kazanmaya odaklanmış bir Samsunspor vardı sahada… Diğer maçlara oranla isabetli pas yüzdesi yüksek ve top kayıpları daha azdı. Bu da oynadığı futbolu güzelleştirdi. Klasik tabirle “Ne yazık ki iyi futbol 3 puan etmiyor”
n
n Samsunspor’un ligin başından bu yana ileride organize olamamak gibi bir ‘rahatsızlığı’ var. Bunu aştığında ise bu kez son vuruştaki başarısızlık çıkıyor sahneye. Bu da birinci ve ikinci bölgedeki başarıyı gölgeliyor.
n
n Maçın başlama vuruşuyla birlikte 1461 Trabzon’un tempoyu düşürme çabaları vardı. Savunma arkasına atılan toplarla ve kontrataklarla gol bulmayı amaçladılar. İlk yarı itibariyle akılda kalan direkten dönen bir topları var. Samsunspor’un ise; 24.dakikada Abdulkadir’in kendi çabasıyla getirdiği ve kaleciden dönen, 25’de Dimitrov’un kaleciyle karşı karşıya kontrol edemediği, 26’da Musa Sinan’ın sol çaprazdan ve uygun pozisyonda kaleciye teslim ettiği, 28’de Lokman’ın gönderdiği topa Roberts’in dokunamadığı, 35’te kale yerine dışa yönelen Dimitrov’un kornere çelinen topu gibi birçok pozisyonu var…
n
n İlk dakikada rakip sahada çok iyi organize olan Samsunspor şayet Roberts topu ağlara yollayabilseydi 2.yarıya gol ile başlayabilirdi. Bu pozisyondan sonra rakibin tempoyu düşürme girişimi başarılı oldu ve maç tipik orta saha mücadelesine dönüştü. Zaman zaman saman alevi gibi arada bir parladı. Samsunspor oyunda üstün olsa da bir türlü istediği golü bulamadı. 62’de Dimitrov’la, 64’te Abdulkadir’le girilen pozisyonlar cömertçe harcandı.
n
n Yine sahanın en iyisi Roberts’ti. Lokman, Kere, Cemil ve Erdem neredeyse hatasız oynadı ve son 2 haftaya girilirken umut verdiler. Orta sahamız daha derli toluydu ve 3 bölgeye katkı sağladılar. Ne var ki gol ayaklarımız suskun ve gol atmadan da maç kazanılmıyor…
n
n
n
n
n
n
n
n
n