Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Leyla Zana önce yemin etmeli, aksi takdirde görüşme olmaz. Görüşmesini, söylediği başlıklar altında düşünüyorsa da gelmesine gerek yok" dedi.

Yemin etmeyen Zana, maaş alıyor mu?

Erdoğan Zana ile görüşecek mi?
Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden randevu isteyen Leyla Zana'yla ilgili de konuştu. Zana'nın önce yemin etmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, 'Özel kalemimi arayıp bazı şeyler önermiş. Görüşmesini söylediği bu başlıklarda düşünüyorsa gelmesine gerek yok' dedi. Bu başlıkların ne olduğu sorulan Cumhurbaşkanı, 'Terörist başıyla ilgili konular. Terörist başının İmralı'daki yaşam koşulları kimseye verilmemiştir' diye konuştu.

HDP'li vekillerin açlık greviyle ilgili olarak sorulan soruya Erdoğan, 'Açlık grevi de yapabilirler, bu oyuna gelmeyiz. Bunlar terör örgütüne uşaklık yapıyorlar, taşeron gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın? Bunlar parlamentoya katılmıyorlar, 'yok açlık grevi yapacağız' vs. Eş başkanlar da tatil yapıyor. Bunlar belgelenmiş şeyler. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar var. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil. Bu oyunlara gelmemiz lazım. Bizim Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, bu ülkede bir beka mücadelesidir'cevabını verdi.