Endüstri Meslek Lisesi Motor Teknisyenliği Bölümünü bitirmiş. Akabinde bir yakınının yanında İnşaat Projeleri çizimi konusunda çalışmış. Askerlik sonrası Köytür ve bir yabancı firmanın satış bölümünde çalıştıktan sonra kısa bir süre otomotiv satış/servis konusunda hizmet veren yerel bir firmada satış görevlisi olarak çalışmış. Bilinen bir küresel ilaç firmasında uzun soluklu ilaç mümessilliği görevinden sonra kendi fikri olan 'Lostra Salonu' açarak işletmeye başlamış. Lostra Salonunu açmadan önce konuyla ilgili eğitimleri aldığından bizzat işin içerisinde yer alıp ayakkabı boyamaya ve bakımını yapmaya çalışmış. Farkındalık yaratan bu girişimi işini de severek yapınca karşılık bulmuş , şehrin önde gelenleri Lostra Salonunun müdavimi olmuş.

Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine yöneldiği fotokopi işine yönelerek yeni bir sektöre girmiş ve mücadele etmiş. Şehrin içerisindeki fakülte ve meslek yüksekokullarının üniversite kampüsü içerisine toplanmasıyla iş hacmi düşünce şu an ki işi olan Medya Planlama firmasını kurmuş.

Kimden mi bahsediyorum, elbette Hikmet Beldağ'dan.

Aslında onu siz çok yakından tanıyorsunuz ama ben onun farklı bir yönünü size tanıtmaya çalışacağım.

Lostra Salonu çalışırken karşılaştığı bayanların çizmelerini çıkarırken yaşadıkları güçlükler ve kendi eşine çizme alırken deneme esnasındaki sıkıntılar O'nu arayışa itmiş. Ayakkabı giyerken yardımcı olan çekecek/kerata var da çıkarırken neden bir araç yok diye. Doğru kullanıldığında enteresan bir bilgi havuzu olan netten başlamış araştırmaya. Araştırmalarında Kanada'da özellikle iş ayakkabılarının çıkarılmasında kullanılan galoşmatik türevi bir makinadan esinlenerek tasarıma başlamış. Tasarım bittikten sonra Sanayi Sitesinde Gürgen ağacından ilk numuneleri yaptırmaya başlamış. Biryandan da Patent Enstitüsünden Faydalı Model belgesini almış tasarladığı ürün için. Numuneler ve ambalajlar hazırlandıktan sonra ver elini İstanbul. Ayakkabı perakende satışında önde olan firmalarla görüşmüş. Ürüne talep gelmiş ancak konsinye. Yani önce ürünü üretip vereceksiniz, satıldıkça tahsilat yapacaksınız. Hal böyle olunca sermaye yetersizliği nedeniyle bağlantı yapmayıp net üzerinden kendi perakende satışına başlamış. Ürün ayakkabı, bot ve çizmeyi ayaklarımızdan çıkarırken yardımcı bir asistan vazifesi görüyor, ayakkabının deforme olmasını ve vücudun ters hareket yapmasını önlüyor. Özellikle dezavantajlı gruplar için (Yaşlı, obes, engelli, hamile vb.) sıkıntılı bir süreci keyifli hale getiriyor.

Ürünün adını 'botchek'.

Kısa süreli konuşmamızda, konudan konuya geçişleri , pratik ve alan analitik çözümlemeleri ve enerjisi girişimci kumaşının yaradılıştan geldiğini ortaya koyar gibiydi. Kim bilir, girişimcilik te belki genlerden geliyordur.

Hikmet Beldağ, 2017 yılında şehrimizde yapılan İşitme Engelliler Olimpiyatı'nın maskotu olan Çakır'ı tasarlayan ve üreten kişidir.

Sağlıcakla