n

n
n Samsunspor kendi sahasındaki Göztepe ve Kartalspor galibiyeti sonrası umutla gittiği Bolu’dan eli boş döndü. İkinci yarının belki de en ciddi sınavıydı Boluspor deplasmanı; ne yazık ki Samsunspor bu sınavdan geçerli not alamadı.
n
n Kapanan savunmalar karşısında zorlandığımız maçlara benzemeyeceğini düşündüğümden daha kolay olacağını tahmin ediyordum Boluspor maçının; ancak rakibin etkin silahları Djiehoua ve Dalmat’ı hesaba katmamışım…
n
n Dişe diş, kora kor bir maç oldu! Kaybettik ama maçın berabere bitmesi içten bile değildi. Abdulkadir’in serbest vuruşu üst direğin içinden geri dönmeyip ağlarla buluşmuş olsaydı şimdi bu satırlarda başka şeyler yazılıyor olacaktı. Kaybettik ancak oyuncularımızın 2-0’dan sonra dahi oyun disiplininden kopmamalarına ve kazanma hırslarına bakarak “Samsunspor’un geleceği aydınlık” diye rahatça söylenebilir…
n
n İlk yarı… Aslında ilk yarı için söylenebilecek pek fazla bir şey yok… Orta sahanın hızla geçildiği, temposu yüksek bir ilk yarı olsa da gol pozisyonu üretmek adına her iki takım oldukça yetersiz kaldı. Hafızalarda kalabilecek iki pozisyondan bahsedilebilir. İlk pozisyon; 29.dakikada korner atışı sonrası uzaklaştıramadığımız topa Dixon’un vurduğu ve direği neredeyse sıyırarak dışarı giden şutu. Diğeri; 35.dakikada Djiehoua’nın ceza sahamız önünden vurduğu sert şutun kalecimiz Soner tarafından iki hamlede kontrol edilmesi… Yine de ilk yarı itibariyle bir noktanın altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Canberk’in yaptığı kademe hataları… Neyse ki Cemil, Ercan ve Dimitrov’un geriye kadar gelerek yaptığı yardımlarla ilk yarı ‘kazasız’ geçildi.
n
n Futbolda ‘ yakaladığını atacaksın’ diye bilindik bir tabir vardır ya ikinci yarı bu sözü doğrular nitelikte ve sol tarafımızın ‘otobana’ döndüğü 1461 Trabzon maçının tekrarı gibiydi. 50.dakikada Dalmat’ın pasıyla ön direğin dibinde buluşan İskender, Soner’in kapatmasına rağmen topu “iğne deliğinden” geçirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Boluspor’un ikinci golü de yine aynı kanattan geldi. Dalmat, Djiehoua, İskender ve onun indirdiği topa Cihan’ın düzgün vuruşu; 2-0… Üst üste yediğimiz her iki golü de tanımlayacak en iyi cümle sanırım ‘Boluspor bulduğu iki pozisyonu da gole çevirdi’ olabilir.
n
n 2-0’dan sonra Boluspor’un oyunu yavaşlatma ve tempoyu düşürme girişimleri fayda vermedi. Besim Durmuş üst üste yediğimiz gollere bir an evvel karşılık verebilmek için 63.dakikada Roberts’in yerine Haluk’u oyuna aldı ve istediği golü de 75.dakikada Abdulkadir ile buldu. Dimitrov çizgi dibinde rakibinden ‘çaldığı’ topu Fatih Şen’e aktardı. Fatih’in sert vuruşunu Serdar karşıladı ve Abdulkadir’in gelişine vurduğu vole, kalitesini kanıtlar nitelikteydi.
n
n Skor 2-1 olduktan sonra da Samsunspor rakibini adeta sahasına hapsetti. Dönen toplarda ise mükemmel bir oyun çıkaran Ercan orta sahada yaptığı presle rakiplere geçit vermedi. Yazımın başında da söylediğim gibi Samsunspor mağlubiyeti hak eden bir oyun ortaya koymadı. Her iki takımın da galip gelebileceği bir maçtı ne yazık ki gülen taraf Boluspor oldu.
n
n Boluspor’un yediği golden sonra oyunu çirkinleştirme girişimleri olsa da Samsunspor gibi sahaya futbol oynamaya çıktığı söylenebilir. Maçın hakemi Yunus Yıldırım’ın ise iyi bir maç yönettiğini düşünüyorum. Kararları oldukça objektifti ve tebriği hak etti… Boluspor maçında da yine en büyük alkış içeride ve dışarıda takımını yalnız bırakmayan büyük Samsunspor taraftarına...
n