n

n
n
n
n ‘Paranın ne önemi var mühim olan insanlık’ Bu sözün futbolda karşılık bulma olasılığı var mıdır? “F.Bahçe bana Galatasaray’ın önerdiğinden 1 milyon Avro daha fazla ücret teklif etti. Benim için para ön planda olsa Galatasaray’ı değil onları tercih ederdim” diye açıklama yapan Drogba’ya göre önemli olan para değil futbol oynamakmış! Oldu olacak transferi gazoz kapağı karşılığında yapıp tarihe de geçseydi!
n
n Neyse… Çocukluğumuza denk gelen yıllarda belki para değil forma aşkı daha ağır basabilirdi ama bugün kesinlikle mümkün değil. Çok uzun yıllardır futbolda temel ‘enstrüman’ paradır ve bu tartışma götürmeyecek bir gerçektir.
n
n Şimdi bu konu nereden çıktı diyeceksiniz… Samsunspor taraftarı, Boluspor maçı sonrası Boluspor’a ait otopark ve ekmek satış büfelerini internette paylaştı. Bu kareleri görüp de futbol para ilişkisini tekrar sorgulamamak mümkün mü?
n
n Sorgulamayı geçtik, şehir takımlarına kalıcı gelirler üretmek için hummalı çalışma içindeki yerel yönetimleri görüp de hayıflanmamak mümkün mü? Bu ve benzeri manzaralar, Samsunspor’a ‘sahipsiz şehrin sahipsiz takımı’ unvanını yakıştıranların ne de doğru bir tespitte bulunduklarının göstergesi.
n
n Düzenli geliri olmayan ister kişi olsun ister bir kulüp ‘el açmaya’ mahkûm demektir. Ve maalesef yıllardır Samsunspor bunu yaşıyor… Samsunspor dışında başka bir takımın bu kaderi paylaşıp paylaşmadığını bilmiyorum ancak birçoğunun şöyle veya böyle düzenli bir geliri olduğundan haberdarım…
n
n Üstelik kalıcı ve düzenli bir gelir sağlamanın yolunu keşfetmek için Amerika’nın yeniden keşfine de gerek yok… Bolu’da, Bursa’da ve daha birçok yerde olduğu gibi onlarca hatta yüzlerce örnek bulabilmek mümkün yeter ki yerel yönetimlerin niyeti olsun… Boluspor otoparka sahip olan, Samsunspor otoparkına sahip çıkamayan konumunda! Birkaç kişi şikâyette bulundu diye Samsunspor ‘havlu mu atmalı’? Elbette atmamalı…
n
n Bolu’daki manzaranın Samsunspor taraftarlarınca internette paylaşılması, ilk ‘meyvesini’ verdi. Bir gazetede İlkadım Halk Ekmek Fabrikası Danışmanı Orhan Köseoğlu’nun, Samsunspor a destek vermek amacıyla kulübe büfe verebileceği açıklamasını okudum. Bu birkaç resmin internette paylaşılmasının dahi bir şeyleri değiştirmek ve birilerini harekete geçirebilmek için ne denli önemli olduğunun göstergesi. Demek ki şehrin dinamiklerini harekete geçirmek için de taraftar olarak bizlere iş düşüyor.
n
n Köseoğlu şöyle devam etmiş; Zaten Samsunspor un şu anda ekmek ihtiyacını karşılık beklemeden biz karşılıyoruz. Takımımıza destek olmak, hepimizin boynunun borcu! Büfelerimizin işletmelerini Samsunspor a gurur duyarak veririz Sayın Köseoğlu’nun açıklamaları umarım lafta kalmaz ve hızla hayata geçirilerek iyi bir örnek oluşturur.
n
n
n