n

n
n Samsunspor’un 1.Lig de geride bıraktığı ve evinde henüz galibiyetle tanışamadığı şu 10 karşılaşmaya şöyle bir bakalım.
n
n İlk karşılaşma Tavşanlı Linyitspor maçı ile başlamıştı. Bu karşılaşmada 1-0 öndeyken hatırlarsanız dakika 87’de Hakan Aslan oyundan alınmış ve oyuna giren genç Aykut’un dakika 90’da rakibine kafa vurdurması sonrası oluşan karambolden rakip takımın golü gelmişti.
n
n Sonraki hafta son dakika golü ile ve de şansın Samsunspor’dan yana olduğu bir Göztepe deplasmanından alınan 3 puan vardı.
n
n Yani şu ana kadar olan tek galibiyet.
n
n Ardından Kartalspor deplasmanında 2-0 önde iken maçın son dakikası ve uzatmada yenilen goller ile 2-2 biten maç sonrası Erhan Altın faturayı 85. dakikada sahaya giren taraftara kesmişti.
n
n Hocanın bahanesi ise futbolcularının konsantrasyonunun bozulduğuydu.
n
n Ligin 4’üncü haftası bu kez evindeki konuk Boluspor olurken karşılaşmanın ilk yarısında atılan goller ve bir anda yakalanan 2-0 lık skor, yine aynı devrenin son dakikaları yenilen gollerin ardından 2-2 tamamlanan yine 3 puanın deyim yerindeyse avcunun içinden uçup gittiği bir haftaydı.
n
n Bu oynanan 4 hafta takımda Halil İbrahim Peşken ve Adem Sarı, düzenli olarak ilk 11 de görev yapmışlardı. Zaman zaman da Canberk ve İlyas forma şansı bulmuşlardı.
n
n Ardından Rizespor deplasmanına çıkan Samsunspor gerçekten iyi futbol oynamış ancak 1-0 lık haksız bir mağlubiyetle karşılaşmıştı...
n
n Alınan bu mağlubiyette Nsunbu, tek ön libero oynatılma tercihi ve bu futbolcunun görev bölgesindeki savunma zaafı ve de özelliklede fiziksel yetersizliği nedeni ile ağırlığından kaynaklı yenilen o golde de bunu göstermişti.
n
n Sonraki hafta yani 6. hafta elektriklerin kesilmesi ile yarıda kalan bir Denizlispor karşılaşması vardı.
n
n Bu karşılaşma istense ertesi gün oynanabilecekken Erhan Altın ın rakip takımın isteğine katılması sonrası hakem ve TFF tarafından karşılaşma ileri bir tarihe ertelenmişti.
n
n Oysa o hafta eksik kadro ile yakalanan Denizlispor ile ertesi gün oynanmış olunsaydı şu an belkide bu yaşanan evinde galibiyet alamama krizine de girilmeyecekti.
n
n Derken ligin 7. haftası gelmiş ve Konyaspor deplasmanında 2-0 geriye düşülen karşılaşmada bu kez 2-2 yi yakalayan taraf Samsunspor olmuştu.
n
n Samsunspor 8. haftada bu kez evinde ligde o an lider konumdaki K.Erciyesspor’u ağırlarken; karşılaşmada yine bulduğu bir golle öne geçmiş ancak bunu koruyamayınca karşılaşma yine 1-1 berabere tamamlanmıştı.
n
n Samsunspor ister istemez artık evinde 8 hafta sonunda galibiyet alamamanın stresini ve baskısını iyiden iyiye hem futbolcu, hem teknik ekip olarak hem de camia olarak yaşamaya başlamıştı.
n
n Aradan 3 gün geçiyor ve 24 Ekim tarihinde bu kez evinde Denizlispor erteleme maçına çıkılıyordu.
n
n Doğal olarak oluşan bu stresin bu baskının kırılması adına kazanılması gereken bir karşılaşmaydı. Rakip de hazır diğerlerine göre biraz daha dişine göreydi…
n
n Ancak Erhan Altın böylesi kritik bir karşılaşmaya 8 hafta ilk 11‘de hiç şans vermediği genç deneyimsiz Canberk ve İlyas’la başlıyordu.
n
n Bu karşılaşmada Samsunspor sahada hiçbir varlık gösteremezken kalesinde gördüğü gollerle de 2-0 yenik duruma düşüyor sonrasında hatasını gören aynı Erhan Altın bu genç futbolcuları alıp yerine yaptığı değişiklikler ve şansın da büyük katkısı ile son dakikalarda gelen goller ile skor 2-2’ye geliyordu.
n
n
n
n Yani Denizlispor maçında galibiyet adına ayağa gelen bu kısmet; Erhan Altın’ın sahaya hatalı sürdüğü kadro ile kullanılamıyordu.
n
n Samsunspor bu kez Adanaspor deplasmanında ne hikmet bilinmez Hakan Aslan’sız başlıyordu..
n
n Bu maçın ilk yarısı tamamen Adanaspor’un kontrolünde ve müthiş baskısı, sayısız gol pozisyonları ile 1-0 önde oynanırken, Kırmızı- Beyazlıların orta sahayı bile nadir geçtikleri bir kontra atakta kazanılan bir korner sonrası Kere’nin kafası ile soyunma odasına şans eseri 1-1 lik skorla gidiyorlardı.
n
n Karşılaşmanın ikinci yarısında yine Adanaspor baskılı oynuna devam ederken; Lokman’ın kazanılan bir serbest vuruşu rakip defansa çarpıp gol olması, skoru bir anda Samsunspor lehine 2-1’e getiriyordu..
n
n Erhan Altın şansa yakalanan bu skor karşısında nihayet Hakan Aslan’ı oyuna alıyor ve Samsunspor oyunda dengeyi anında kurup rakip kaleye gitmeye başlıyordu
n
n Samsunspor her an üçüncü golü bulacak gibi oynarken ve sayısız gol pozisyonları yakalarken bu kez Erhan Altın Samsunspor’un en önemli silahı Musa Sinan’ı oyundan çıkarıyor ve resmen Adanaspor defansı rahatlıyor ve o andan itibaren rakip daha çok adamla hücuma çıkmaya başlıyordu.
n
n Sonrasında artan baskı ve ardı ardına bulduğu gollerle Adanaspor karşılaşmayı 3-2 kazanıyordu.
n
n Sonunda 10 haftaya geliniyor ve evinde Karşıyaka maçına çıkılıyordu.
n
n Karşılaşma öncesi Erhan Altın’ın sahaya sürdüğü kadroya şöyle bir baktım.
n
n Hani o ilk 11’de bile sahaya sürdüğü Canberk, Halil İbrahim Peşken, İlyas Yılmazer, Adem Sarı, Ozan Özkan yok.
n
n Kim var.
n
n Galibiyete hasret kaldığın bu karşılaşmada bu kez 36 yaşındaki fiziksel performansını tartışmak bile istemediğim özellikle maç eksiği nedeni ile bu karşılaşmada bir varlık göstermesinin mümkün olmayacağı başından belli bir Şenol Demirci tercih edilmiş.
n
n Santrafor mevkiinde de ise bu zamana kadar oynanan 10 karşılaşmada sadece bir yarım devre oynatılan Uğur Tülümen düşünülmüş.
n
n Tamam oyuna böyle başladın. Oyunun ilerleyen bölümlerinde golü bulmak galip gelebilmek adına Erhan Altın tarafından değişikliklerde oyuncu tercihleri Ahmet Arı ve Burak Çalık.
n
n Pes birader….
n
n Bu futbolcuları 10 maçta oynatmadın şimdi mi buldun?
n
n Her gün Karşıyaka ile maç yap böylesi bir kadro ve tercihlerle yenmen mümkün değil.
n
n Demek istediğim özet olarak şu ki…
n
n Bir futbol takımında hem de artık ligde 10. hafta geride kalırken bir teknik direktör olarak senin sahaya süreceğin ilk 11’in ve yeri geldiğinde oyuna yapacağın müdahalelerdeki futbolcu değişikliklerin belli değilse; bundan sonra işin daha da zor arkadaş.
n