n

n
n Hoş buldum. Ne iyi ettim de geldim değil mi? Ben sizleri özledim biliyorum sizler de beni, evet derseniz biraz şımarmış olacağım, varsın az şımarık olayım.
n
n
n
n Bir süredir yoktum şehrimde. Sizlere gittiğim şehirlerden özlemler getirdim. Çalıştığımız süre içinde hep tatil hayali kurarız ve bir an önce bulunduğumuz şehri terk etmek için gün sayarız. Giderken, her şeyi geride bıraktığın için gurur duyarsın kendinle. Heyecanla valizini hazırlarken, biraz da özletmektir kendini sevdiklerine. Sanki doldurulamaz boşluğunun izi kalacaktır durduğun yerlerde. En çok kendini götürmek istersin bilmediğin o yerlere.
n
n
n
n Aklında önceden belirlediğin gezeceğin yerler sanki şehrin tüm kaldırımları seni beklememektedir. Yabancı bilmediğin yerdeki otel odasıyla aranda bir resmiyet var gibi alışamazsınız birbirinizle, yatağın başka duvarların rengi hiç sevmediğim renkte. Pencereden bakarken tanıdık hiç kimseye rastlamazsın ve tüm gece yalnızlığını bastırmak için televizyonu açık tutarsın ve uyandığında aklına güzel gelen ilk düşünceler, ılık bir duş ve kahvaltı sonrasında alışmaya çalıştığın yabancılıklar.
n
n
n
n Seyahat gezimde otobüs yolculuğunu tercih ettim zamandan çalarak izledim kıvrılan yolları. Dağların birbiriyle kardeşliğini ve köyleri geçerken birbiriyle yarışan çocukları bir ağacın gölgesinde örgü ören teyzeleri görmeyi çok seviyorum. Her kilometrede uzaklaşırken şehrimden bir yandan özgürlüğün tadı ruhumu sararken bir yandan çok özlemeye başlıyorum her köşesini. Beni çok yoran evimi kıyamadığım çiçeklerimi hüznüme ortak Atakum sahilini, beni ne kadar üzmüş olsa da mor rengini gördüğüm her manzarayı katıp önüme götürüyorum.
n
n
n
n Daha önce şiir festivallerinde konuk olduğum şehre Nevşehir İl Emniyet Müd. Saygıdeğer Ömer Beyin misafiri olarak başladım.
n
n
n
n Nevşehir; Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Kozaklı, Ürgüp, Göreme. Kapadokya da yer altı şehirleri ve peri bacalarına hayran olmamak mümkün değil. Herkesin bu tarih harikası yerleri görüp o atmosferi yaşaması gerekiyor.
n
n
n
n Kapadokya yer altı şehirleri, KAYMAKLI yer altı şehri, MAZI yer altı şehri,TATLARİN yer altı şehri, SİVASA GÖKÇETOPRAK yer altı şehri, DERİNKUYU yer altı şehri,ÖZLÜCE yer altı şehri.
n
n
n
n Osmanlı döneminde Damat İbrahim Paşa, Nevşehir i Anadolu önemli bir Müslüman kenti haline getirmek için girişimlerde bulunmuş.
n
n
n
n Nevşehir kalesi, Damat İbrahim Paşa Külliyesi,Kaya Cami, birçok çeşme, Gülşehir deki Karavezir Külliyesi, Aşçıbaşı Cami, Avanos taki Ulu Cami bu eserlerin bir kısmıdır. O dönemde Nevşehir sınırları içerisinde bulunan ancak bugün başka il sınırları içindeki yerleşim yerlerinde Damat İbrahim Paşa nın eserlerini görmek mümkün.
n
n
n
n Bölgede her geçen gün yeni mekanlar ortaya çıkarken.Yeni bomba haber Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışma sırasında, Nevşehir Kalesi nin altında birbiriyle bağlantılı olduğu sanılan ve yaklaşık 785 bin metrekarelik bir alanı kaplayan yeni yer altı şehri tespit edilmiş. Bir kez daha bu şehir için gideceğim.:)
n
n
n
n Bu şehrin çok kuru havasında iyice kuruyup yaprağa dönmeden dönme vakti geldiğinde ölmeden bir kez daha gelip görmek istiyorum diye geçirdim içimden. Gündüzleri her sokak arasını dolaşıp fotoğraflarını çekerken sadece benim gibiler ve turistleri görmek mümkün. Ayrıca üzüm bağları harika tabiki üzümleri de. Şarap mı hayır içmedim en güzeli ayık yaşamak çünkü gezip görmek istediğim yerleri anlamam gerekiyordu. Turistlik yer olmasına rağmen kendi insanlarının hala kendi kabuğunda yaşadığını gördüm. İngilizceyi orada biraz daha ilerlettim. Kendi ülkemde turist gibi davranılması komik anılara neden oldu. Tek başıma sıkıldığım oldu ama bundan şikayet etmem doğru değil her şey çok güzeldi. Bana rehberlik yapan Bülent Beye, her gideceğim yere bırakıp sonrasında tekrar gelip alan Hasan Beye de dostlukları ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
n
n
n
n Bir sonraki yazımda yorgun şehir İstanbul dan bahsetmek istiyorum.
n
n Sevgiyle, mutlu kalın.
n