n

n
n Samsunspor, PTT 1. Lig in son 3 haftasına girilirken artık ligde kalıp kalmama adına telafisi olmayacak 3 karşılaşma oynayacak.
n
n Bu karşılaşmalardan ilkini bekli de en önemlisini bu pazar günü saat 14.00 te Samsun 19 Mayıs Stadyumu nda 1461 Trabzonspor ile oynayacak.
n
n Samsunspor’un ligde kalabilme yolundaki rakipleri olan Göztepe,Tavşanlı Linyitspor ve Kartalspor’a göre halen önemli bir fikstür avantajına sahip olduğunu da hatırlatayım.
n
n Ancak şunu da unutmamak lazım, ligin en dibindeki Ankaragücü’nü saymazsak yukarıdaki söz konusu 4 takımdan 2’si bu sezon PTT 1. Lig e veda edecek.
n
n Samsunspor’un ligde kalabilmesi için kalan 3 karşılaşmada elbette rakiplerin alacağı sonuçlara göre olası 1 galibiyet 1 beraberlik bile yeterli olabilir.
n
n Bu olasılığı da hesap ederek özellikle Samsunspor’un bu hafta evinde oynayacağı 1461 Trabzonspor maçından alacağı puan ya da puanların hayati önemi kadar yine kulübün bu karşılaşma ardından TFF tarafından herhangi bir ceza almadan son Adanademirspor maçını evinde oynaması da bir o kadar önem taşımaktadır.
n
n Dolayısıyla bu karşılaşmada tribünlerdeki özellikle Samsunspor Taraftar gruplarını çok büyük görev beklemektedir.
n
n Görev diyorum çünkü rakip takım tribünlerinden gelecek her türlü tahriklere sonuna kadar sabredip bu hayati karşılaşmada 90 dakika boyunca sadece Samsunspor’a destek vermeleri gerekiyor.
n
n Hatta bu sabrın ve tribün kontrolünün maç sonrası sonuç ne olursa olsun yine stadyum dışında da devam etmesi önemlidir.
n
n İş son derece ciddi. Artık bu saatten sonra sahadaki futbolcular gibi tribünlerdeki taraftarların da yapacağı bir hatanın telafisi, geri dönüşü yoktur.
n
n Açık konuşuyorum Samsunspor, pazar günü 1461 Trabzonspor’u yense bile ligde kalabilmek adına yine de evinde oynayacağı son Adanademirspor maçı çok önemlidir.
n
n Sonuç olarak pazar günü tribünlerin taraftar gruplarının böylesi kritik bir karşılaşmada Samsunspor’a ceza gelmemesi adına tüm olasılıkları da hesap ederek böylesi zor bir görevi kusursuz yapacaklarına inanlardanım.
n
n
n