Son dönemde Windows sistemlerini hedef alan "ClearFake" dolandırıcılığının şimdi de Apple kullanıcıları için tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Sahte bir güncelleme uyarısı ile bilgilerinizin çalınabileceği konusunda uyarılar yapılmakta. Bu dolandırıcılık yöntemi, sahte tarayıcı güncellemesi adı altında Mac kullanıcılarını tuzağa düşürmeyi hedefliyor.

maxresdefault (1)

Siber tehdit uzmanları, bu kötü niyetli yazılımın, kullanıcıların bilgisayarlarına Atomic Stealer adı verilen bir sistem bulaştırabileceği konusunda uyarıyor. Bu yazılım, güncelleme isteği üzerine tıklayan kullanıcıların hesap şifreleriyle birlikte fotoğraflar, belgeler ve videolar gibi önemli verilerini de çalabiliyor.

apple-logo

Başkan İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimizin deneyim kazanmalarını sağlıyoruz” Başkan İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimizin deneyim kazanmalarını sağlıyoruz”

ClearFake adı verilen bu dolandırıcılık yöntemi, Nisan 2023'ten beri bilinmesine rağmen antivirüs programlarının yarısından fazlası tarafından tespit edilememiş durumda.

apple-store-fiordaliso

Uzmanlar, bu tür kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmak için Mac kullanıcılarının üçüncü taraf sitelerden veya aniden açılan pop-up pencerelerden gelen tarayıcı güncellemelerini indirmemeleri konusunda uyarıyor.

Editör: Ismail Usta