Politize olmuş toplumumuzun önderlerinden bazıları, hükümet ile devleti; millet ile iktidar mensubu vatandaşları birbirine karıştırmaktadır.

Bunun sonucunda muhalefet, iktidarı yıkma adına devlete ve millete zarar verme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu arada sorumlu- sorumsuz, yetkili yetkisiz ve yetkinsiz herkes konuşmakta fakat, asıl konuşması gereken aydınlarımız ise konuşmamaktadır.

Yanılmıyorsam İsmet İnönü'ye ait olduğu ifade edilen bir söz vardır:'Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalıdır'.

Bu ülkede namuslu aydınların, namussuzlar kadar cesur olma ve konuşma zamanıdır.

Aydınlarımız konuşmuyor ya da konuşamıyor.

Konuştuğum birkaç akademisyen dostumuz bize, ' aykırı ya da doğrumuzla birlikte yanlış olduğuna inandığımız şeyleri söylesek paralelci , hatta hain damgasını yiyoruz. Anlayacağın şaşkın durumdayız' demişlerdi.

Aydınlarımız, 'söz vardır kese savaşı, söz vardır kese savaşı'nı bilirler.

İslami geleneğimizde 'insanları hayra çağırmak, hakkı ve sabrı tavsiye etmek ' İslami toplumun ortak yaşam alanının korunmasında ortak payda oluşturur.

Konuşup yazdığımız zaman, tüm dünyanın bizi dinleyip okuduğunu ve ortak paydayı da unutmamak kaydıyla getireceğimiz ile götüreceğimizi hesaplayarak yazıp konuşmalıyız.

Aydınlarımız Türkiye'yi, çevresini ve dünyayı okuyarak konuşmalı ve yazmalıdır. Bu bir milli ve dini görevdir.

Türkiye gerek yerelde ve gerekse uluslararası platformlarda sürdürülmekte olan fikri ve fiili haçlı saldırılarına karşı yalnız kendi coğrafyasını ve üzerinde yaşayan Müslümanları değil, tüm İslam coğrafyasını ve Müslümanları savunmaktadır. Bunu da şimdilik organize eden mevcut hükümet ve Cumhurbaşkanımızdır.

İktidar hesabıyla değil bu ülkenin bir vatandaşı ve ümmetin bir üyesi olarak hareket etmek gerekir.

Aydınlarımızın bir ayağı Anadolu'da diğer bir ayağı ise dünyayı dolaşan bir pergel gibi olmalı sorumluluklarını müdrik bir şekilde konuşmalıdırlar. En az namussuzlar kadar değil daha fazla konuşmalıdırlar. Aksi halde onların susması hem vicdani çıkmaza hem de ülkenin bunalıma girmesine vesile olur.Selam ve sevgiyle.