İşte mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 7 doğal savaşçı:
1- sarımsak içerisinde allicin maddesi bulundurması sebebiyle doğal antibiyotik görevi görür, bakteri ve virüslerle savaşır. Ezip çiğ şekilde ya da yoğurtlu tüketebilirsiniz. Ezildikten sonra 10 dakika beklerseniz etkisini artırmış olursunuz.
2- limon c vitamini deposu olması sebebiyle enfeksiyona karşı vücudu hazırlar, bağışıklık sistemini korur. Ilık suya sabahları sıkarak içebilirsiniz ya da bal ve zencefille karıştırarak etkisini artırabilirsiniz.
3- soğan, antiviral güç etkisi yaratır. Çiğ ya da hafif pişmiş şekilde salatalarda ya da yemeklerde kullanabilirsiniz.
4- yoğurt bağırsak dostudur. Ev yapımı ya da katıksız yoğurtları tercih ederek bağışıklığınızı koruyabilirsiniz.
5- havuç, Beta karoten zengini bir besindir. Günde 1 adet çiğ olarak tüketilebilir ya da meze şeklinde yoğurtla yenilebilir. vücutta A vitaminine dönüşerek bağışıklık hücrelerini destekler.
6- bal, doğal enerji ve koruma kaynağıdır. Antibakteriyel ve antivirüs özellikleri ile enerji vererek boğazı yumuşatır. Sabahları bir tatlı kaşığı ya da limonlu ılık su ile birlikte tüketilebilir. Bir iş altı çocuklara tavsiye edilmez.
7- zerdeçal, iltihapla savaşan bir besindir. Yoğurtla, balla ya da sıcak sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Karabiberle birlikte alınması emilimi artırdığı için önerilir.
Besinlerin hiçbirinin mucizevi olmadığını unutmayın. Dengeli, düzenli beslenme ile sağlığınızı kazanırsınız. Uyku, su ve egzersiz gibi etkenleri de unutmayın.