Meme coin çılgınlığı kripto sektörünü bölmeye devam ediyor. Bazıları fayda eksikliğini ve yüksek dolandırıcılık oranını eleştirirken, diğerleri meme coinleri yeni yatırımcıları çekmek için bir fırsat olarak görüyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise, meme coinlerin eğlenceli doğasını hayırseverlik için olası bir yol olarak görüyor.

Meme coin projeleri sunan birçok ağ var. Base Ağı, son dönemde en dikkat çeken ağlardan biri. Base, Optimism üzerinde çalışan ve OP Stack açık kaynak altyapısını kullanan ikinci katman bir Ethereum çözümü. Proje şu anda Coinbase kripto borsası çerçevesinde geliştiriliyor. Ancak önümüzdeki yıllarda merkeziyetsiz yönetime geçmeyi planlıyor. Mart 2024 itibarıyla platformun akıllı sözleşmelerinde kilitlenen toplam değer (TVL) 130 milyar dolardı.

Base Ağı, kısa bir süre önce akıllı sözleşme geliştiricilerinin sayısındaki zirve ile yeni bir rekor kırdı. Token Terminal'e göre, sözleşme dağıtıcılarının sayısı yalnızca bir gün içinde 21 bin 700'e ulaştı. Bu, ağın oldukça aktif kullanıcı katılımına sahip olduğu anlamına geliyor. Bu yeni rekor, ağın geliştiricileri çekme kabiliyetinin de çok iyi bir kanıtı.

Base Ağı’nda birçok meme coin bulunuyor. Burada yer alan BRETT, DEGEN, TOSHI, MFER, NORMI gibi meme coinler, performansları bakımından yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yatırımcılar ayrıca, potansiyeli yüksek ve Base Ağı’nda listelenebilecek meme coinler aramaya devam ediyor. Bu noktada, WienerAI (WAI) ve Dogeverse (DOGEVERSE) meme coinlerinin popülerliği artıyor. WienerAI’nin yapay zeka temasını ustaca kullandığı iddia ediliyor. DOGEVERSE’nin zincirler arası geçiş yeteneğinin üst düzey olduğu söyleniyor. Bu yazıda, projelerin detayları yer alıyor.

WienerAI (WAI) - Yapay Zeka ve Köpek Temasını Birleştiren Yeni Meme Coin

WienerAI token satın almak, yapay zeka teması ile birçok meme rakibinden farklılaşan, yeni bir kripto para birimine yatırım yapılmasını sağlıyor. WAI, bir ERC-20 tokeni. Yapay zekayı, mizahı ve neşeli bir daksundu birleştiren bu fikir, yatırımcıların dikkatini çok çabuk çekti ve etrafında büyüyen büyük bir topluluk yaratmaya devam ediyor.

Yol haritası genişleme planlarını, tokenin küresel borsalarda listelenmesini içeriyor ve bu adımların daha fazla fiyat artışına yol açması muhtemel. Token, staking için yüksek ödüller sunuyor. Özellikle erken satın alan yatırımcılar için, yatırımlarının karşılığını alabilmelerinin yüksek ihtimal olabileceği düşünülüyor. Proje geliştiricileri, tokenleri şu şekilde dağıtmaya karar verdiler:

●      Tokenlerin yüzde 30'u ön satışa çıkacak. Yatırımcılar, kripto para birimi halka açılmadan önce WAI’yı indirimli fiyattan satın alabilecekler.

●      Yüzde 20 staking amaçlı ve stake etmeye karar verenler için bir ödül olacak.

●      Yüzde 20'si topluluk üyelerine ve toplulukta aktif olanlara ödül olarak dağıtılacak.

●      Ön satış sona erdiğinde yüzde 10'u borsaya gidecek. Böylece bu tokenler kripto para biriminin listeleneceği borsalar arasında dağıtılacak.

●      Yüzde 20'si pazarlama amaçlı. Reklam ve token farkındalığını yaymak için kullanılacak.

WAI token yazım sırasında 0.000705 dolardan satışa sunuluyor. Ancak her ön satış turunda fiyatın artacağı biliniyor.

Dogeverse (DOGEVERSE) – Çoklu Zincirli Uyumluluk ile Gündeme Gelen Yeni Meme Coin

Dogeverse token satın almak, blok zincirleri arasında geçiş yapan bir köpek meme karakter Cosmo’ya yatırım yapılmasını sağlıyor. DOGEVERSE, ön satışına yakın zamanda başlanıldı. En yeni köpek temalı meme coinlerden biri olarak biliniyor. Web sitesine göre ön satış geliri şimdiden 13 milyon doları aştı. Yatırımcılar hala ön satışa katılabilir. Token, 0.00031 dolardan satılıyor.

Ayrıca, projeyi daha yakından tanımanın faydalı olabilir. Çünkü bu yılın ses getiren coinlerinden biri olma potansiyeline sahip. DOGEVERSE'nin en önemli rekabet avantajı Base, Solana ve Ethereum dahil olmak üzere birden fazla zinciri kapsaması. Bu sayede birçok zincirde mevcut olduğundan daha fazla kullanıcıya ulaşabilir. Bu da, daha fazla görünürlük daha fazla popülerlik anlamına gelebilir. Ayrıca token fiyatının artması anlamına da gelebilir.

Projenin teknik incelemesi, projenin Avalanche, Base, BNB Chain, Ethereum, Polygon ve Solana olmak üzere toplam altı blok zinciri üzerinde çalıştığını paylaşıyor. Köprü teknolojisi sayesinde DOGEVERSE tokenlerinin, zincirler arasında kolay ve ucuz bir şekilde taşınabileceği iddia ediliyor.

Staking olarak yıllık yüzde 70’lik bir APY oranı sunuyor. Projeye erken girenler bundan faydalanabilir. Çünkü daha ucuza satın almanın yanı sıra pasif ödüller de kazanabiliyorlar.

Çoklu zincir özellikleri ve yüksek bağlama getirisi nedeniyle bu proje, şu anda öne çıkan projelerden biri oluyor. Lansmanından birkaç saat sonra 250 bin doların üzerinde para topladığı iddia ediliyor. Bu sebeple, 2024’te viral olma şansı olabilir.

Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi

Sonuç olarak, DOGEVERSE, ilk çok zincirli Doge temalı token olduğunu söylüyor. Ethereum, BNB Chain, Polygon, Solana, Avalanche ve Base gibi büyük blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirlik vadediyor. Eğlenceli ve ilgi çekici bir topluluk meme tokeni olma yolunda ilerliyor.

Editör: Ozge Ozkan