Türkiye’den yurt dışına göç eden meslek sektörleri ise farklılık göstermeye devam ediyor. Online yabancı dil platformu Preply’nin araştırmasına göre Almanya, başta  bilişim sektörü ve tıp olmak üzere mühendislik, mimarlık, taşımacılık, inşaat, havacılık gibi alanlarda nitelikli personel arıyor.

Gelişmekte olan ülkeler genç ve eğitimli nüfusları için istihdam yaratma konusunda zorlanırken, gelişmiş bir sanayi ve teknoloji ülkesi olan Almanya, farklı sektörlerdeki açık pozisyonları doldurmak için oldukça geniş bir işgücüne ihtiyaç duyuyor.

Neden Almanya?

İş ve kariyer fırsatlarının genişliği, ekonomik istikrar, yüksek kalitede eğitim olanakları veya zengin sosyal ve kültürel yaşam gibi faktörler, Türklerin özellikle de IT sektöründe çalışanların, Almanya'yı yaşam, çalışma ve kariyer yapma konusunda tercih etmesine neden oluyor.

Preply’nin araştırmasına göre; Almanya, yaklaşık 3 milyon Türk göçmenine ev sahipliği yaparak Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkeler arasında yer almakta ve zengin bir kültürel mozaik sunmaktadır. Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerden biri olan Berlin'in yanı sıra, Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi diğer büyük şehirlerde de Türk nüfusu oldukça yoğundur. Ancak, "Almanya'da çalışmak ve kariyer yapmak istiyorum, fakat nasıl gidebilirim ve iş bulabilirim?" gibi soruları olanlar için doğru adımları izlemenizi öneriyoruz.

Almanya’ya Nasıl Yerleşebilirsiniz?

Almanya'ya yerleşmek ve uzun süre yaşamak istiyorsanız oturma izni almanız gerekiyor. Bu izni almak için şunlar yapılabilir:

Mesleki eğitim ve staj programlarına kaydolunabilir,  üniversite eğitimine başvurabilir, yüksek lisans veya doktora programlarına katılabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise iş arama vizesi başvurusu yapabilir, nitelikli göçmenlik yasasından yararlanabilir, ya da hali hazırda  aile birleşimi hakkını kullanabilirsiniz.

Almanya’ya Nasıl Uyum Sağlamak Kolay mı?

Tropikal Lezzetleriyle Damağınızı Şenlendirecek Meyve Kurusu Çeşitleri Tropikal Lezzetleriyle Damağınızı Şenlendirecek Meyve Kurusu Çeşitleri

Almanya'ya yerleşmek isteyenler için kültürel uyum ve dil önemli bir rol oynar. Almanya'ya çalışma ve oturma izni elde etmek için dil yeterliliği gereklidir. Almanya'ya olan yerleşme talebinin artmasıyla birlikte, dil öğrenme gerekliliği de artmaktadır. Almanya çalışma izni vizesi, Almanya'da yaşamak için gerekli olan oturma izni almanın aşamalarından biridir. Almanya'da oturma izni almak için gereken minimum dil seviyesi olan A1, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kelime haznesine sahip olmanızı ve iletişim kurabilmenizi sağlar.

Almanya’da Çalışma Hayatı Nasıl?

Almanya, iş piyasasında geniş bir yelpaze sunar ve her sektörde nitelikli profesyonellere ihtiyaç vardır. Dil bilen ve yetenekli profesyoneller, Almanya'da iş bulma ve kariyer yapma fırsatlarına sahiptir. Ülke, dünya çapında ünlü şirketlere ve kaliteli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapar. Almanya'nın çalışma koşulları, işçilere de oldukça saygın ve sosyal haklar sunan bir yapıya sahiptir.

Almanya'da iş fırsatları oldukça çeşitli olmakla birlikte birçok sektörde nitelikli profesyonellere ihtiyaç duyulmaktadır. Dil bilen ve yetenekli profesyoneller, Almanya'da iş bulma ve kariyer yapma fırsatlarını yakalayabilirler. Ülke, dünya çapında ünlü şirketlere ve kaliteli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Dolayısı ile Almanya'da çalışma koşulları işçilere saygın ve sosyal haklar sunan bir yapıya sahiptir.

Almanya’da Aranan Bilişim Sektörü  Pozisyonları

Almanya sıklıkla meslek sahibi olanları işçi olarak ülkesine davet ediyor. Son olarak yazılım sektöründe binlerce kişinin işe alınacağını duyurdu.

İşte aranan meslek grupları;

●      Yazılım geliştirme

●      Uygulama desteği

●      IT güvenliği

●      Veri bilimi sektörlerinde yeni personellere ihtiyaç duyulmakta

Kalkınmış endüstrisi ile Almanya, BT uzmanlarına olan talebin hızla arttığı bir ortam sunuyor. Şirketler, iç piyasada yeterli iş gücü kaynağı bulamadıkları için dışarıdan iş gücü getirme konusunda destekler sunuyor.

Almanya’da En çok Yabancı Nüfus Türkler’in

Yabancı dil platformu Preply’nin yapmış olduğu araştırmada, Türkler'in Almanya'ya göç dalgasının temel nedenleri arasında ekonomik fırsatlar önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor. Almanya, geniş bir iş piyasası ve yüksek yaşam standartları sunarak Türk göçmenlere daha iyi ekonomik şartlar sağlama potansiyeli sunuyor. Ayrıca, eğitim olanakları da göçün arkasındaki etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Almanya'nın üniversiteleri ve eğitim sistemi, Türk gençlerinin daha kaliteli eğitim alma arzusunu tetikleyebilir. Kültürel çeşitlilik ve entegrasyon, Türkler için bir diğer önemli etken olabilir. Almanya, farklı kültürleri barındıran bir toplum olduğu için, Türkler burada hem kendi kültürlerini koruma hem de farklı kültürel deneyimler kazanma şansını bulabiliyor.

Aile birleşimi ve geçmiş göç dalgalarının etkisi de göç nedenleri arasında yer alıyor. Önceki kuşakların Almanya'ya göç etmesi, aile bağlarının ve topluluk ilişkilerinin oluşmasını sağlarken bu nedenlerle kariyer ve özel yaşamlarında yurt dışında yaşamayı hedefleyen Türkler için Almanya, ilk sırada geliyor.

Almanya’da Çalışmak İstiyorsanız, Dil Öğrenmenin Tam Zamanı!

Almanca öğrenmeye başlamak ve yeni fırsatlar yakalamak için tam zamanı diyebiliriz. Online kurslarla Almanca öğrenmek, özgüveninizi artırabilir ve kişisel gelişiminizi destekleyebilir. Almanca bilgisi, kariyer ve sosyal yaşamınızı zenginleştirirken yerel kültüre daha iyi adapte olmanıza yardımcı olur.

Kariyeriniz için Almanca öğrenerek yeni fırsatlar yaratabilirsiniz. Online kurslar ile Almanca öğrenmek, öz güveninizi artırmanıza ve kişisel gelişiminizi desteklemenize yardımcı olur. Almanca bilgisi, hem kariyer hem de sosyal yaşamınızı zenginleştirirken yerel kültüre daha iyi adapte olmanızı sağlar.

Almanya, yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere geniş imkanlar sunuyor. Almanca konuşmayı öğrenme, kültürel uyum ve sosyalleşme ile Almanya'da iş ve yaşam fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Son yıllarda Avrupa Birliği'nin önde gelen dillerinden biri haline gelen Almanca, aynı zamanda, dünya genelinde birçok çok uluslu şirketin de resmi iş dili olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, Almanca bilmek, iş piyasasında rekabet avantajı sağlayan önemli bir beceridir ve kariyerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.