Teknoloji Devi Apple: iPhone 16 Sızdırıldı! Yeni Özellikler ve Çıkış Tarihi Hakkında Her Şey Teknoloji Devi Apple: iPhone 16 Sızdırıldı! Yeni Özellikler ve Çıkış Tarihi Hakkında Her Şey

WhatsApp kullanıcılarının en çok yaptığı hata! 

Yaklaşık olarak 4 milyon kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ta kullanıcıların en çok yaptığı bu 3 hatadan dolayı hayatları pahalıya mal olabilir. Hiç ummadığınız anda banka hesaplarınız boşaltılabilir veya bir psikopat kapınıza dayanabilir. İşte WhatsApp kullanıcılarının yapmaması gerek o 3 hata.

WhatsApp kullanıcılarının asla yapmaması gereken hayatlarının çok pahalıya mal olacağı o 3 hata;

Yabancılarla iletişim kurmak

Sizde numarası kayıtlı olmayan ya da bilmediğiniz bir numaradan gelen mesajlara kesinlikle yanıt vermeyin. Gelen bilinmeyen numarayı listenize asla kaydetmeyin. Bunu yaptığınız zaman profil resminize, adınıza, bilgilerinize ve açıklamanıza erişecektir.

WhatsApp uygulamasının orijinal olamayanları kullanmak

WhatsApp GB, Plus , Fouad gibi değişik versiyonu olan programlar yüzde 100 güvenli değiller. Eğer güvenilmez bir internet sitesinden indirip güncellerseniz telefonunuza virüs bulaşmış bir APK’yi yüklersiniz ve konuşmalarınızda finansal bilgilerinize erişme fırsatı verirsiniz. Ayrıca şunu da belirtelim Meta, MoD uygulamalarını kullandığınızı tespit ettiği zaman sizi geçici veya sonsuza kadar WhatsApp’tan mahrum edebilir.

WhatsApp güncellemelerini yapmamak

Pek çok kişi uygulamaları internet kıtasından gideceğini düşünerek ya da depolama alanının bitmesinden korktukları için güncelleme yapmaz. Aslında güncellemeler yalnızca yeni araçlar, işlemler sağlamakla kalmaz , hataları çözer ve her hangi bir siber saldırının kurbanı olmanıza da engel olmak için güvenlik yamaları için oldukça önemlidir.

 

 

Editör: Ismail Usta