5-Makarna Salata

makarna salatası

Makarna salatasının tarihçesine dair bazı bilgiler:

    1. yüzyıl: Makarna salatasının ilk olarak İtalya'da ortaya çıktığı düşünülmektedir.
    1. yüzyıl: Makarna salatasının popülerliği Avrupa ve Amerika'ya yayıldı.
  • 1836: Makarna salatasının ilk yazılı tarifi İngiliz yemek yazarı Eliza Acton tarafından yayınlandı.
  • Günümüzde: Makarna salatası, farklı sebzeler, etler, peynirler ve soslar ile hazırlanmaktadır.

Makarna salatasının farklı ülkelerdeki versiyonları:

  • İtalya: Makarna salatası genellikle soğuk bir garnitür olarak servis edilir.
  • Fransa: Makarna salatası genellikle ton balığı, zeytin ve limon sosu ile hazırlanır.
  • Almanya: Makarna salatası genellikle sosis, patates ve salata sosu ile hazırlanır.
  • Amerika: Makarna salatası genellikle makarna, sebzeler ve mayonezli sos ile hazırlanır.

6-Som Tam

Som Tam

Tam olarak hangi dönemde ortaya çıktığı bilinmemekle birlikte, Som Tam'ın Güneydoğu Asya'nın fermente edilmiş balık kullanılan geleneksel yemek kültüründen ortaya çıktığı düşünülüyor.

BİM'de Sadece 2 Gün Sürecek Kampanya! Ayçiçeği Fiyatında Dev Düşüş! BİM'de Sadece 2 Gün Sürecek Kampanya! Ayçiçeği Fiyatında Dev Düşüş!

7-Fattuş

FattuşFattoush, Orta Doğu mutfağına ait, taze sebzeler ve kızarmış ekmek parçalarından oluşan lezzetli bir salatadır. Kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Levant bölgesinde (modern Lübnan, Suriye, Filistin, Ürdün ve İsrail) ortaya çıktığı düşünülmektedir.

8-Olivier Salata

Olivier SalataOlivier salata, 1860'lı yıllarda Moskova'daki Hermitage Restaurant'ın baş aşçısı olan Belçika asıllı Rus Lucien Olivier tarafından icat edildi. Kısa zamanda restoranın en sevilen yemeği haline gelen Olivier salatasının tarifi Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandı. Daha sonra birçok dünya ülkesine yayıldı.

9-Kısır

KısırKısırın kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Orta Doğu ve Anadolu mutfağında yüzyıllardır tüketildiği düşünülmektedir.

10-Tabule

TabuleTabule, Orta Doğu mutfağına ait, ince bulgur, sebzeler ve zeytinyağlı bir sos ile yapılan salata olarak bilinir. Kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Levant bölgesinde (modern Lübnan, Suriye, Filistin, Ürdün ve İsrail) ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Editör: Nilda Erol