Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor.

Ücretsiz Doğalgaz

Ücretsiz Doğalgaz Kampanyası Başlangıcı ve Bitişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 Nisan ayında 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceği duyurulmuştu. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte ücretsiz doğal gaz kullanımı sona tarihiyle ilgili araştırmalar yeniden hız kazandı. 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023'te sona erdi. Ancak 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası devam ediyor.

25 Metreküp Doğalgaz Ne Zaman Ücretsiz/Bedava?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nisan 2023’te 1 yıl boyunca 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceğini açıkladı. Buna göre 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

Sonuçlar ve Değişiklikler

Doğalgaz desteğinin sona ermesinin ardından vatandaşlar kullanılan doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak. Bu değişiklikle birlikte ailelerin bütçelerinde doğalgaz masraflarının artması bekleniyor.

Ücretsiz Doğalgazın Maliyeti ve Harcamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023'ten bu ay başına kadar 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yapıldığını bildirdi. Bu yüksek miktardaki harcama, ücretsiz doğalgazın toplum üzerindeki etkisini göstermesi açısından önemlidir.

Gram Altın Bugün Ne Kadar Oldu? (20 05 2024 ) Gram Altın Bugün Ne Kadar Oldu? (20 05 2024 )

Ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ereceği tarih netleşti. Vatandaşlar, doğalgaz faturalarını kontrol ederek ve gelecekteki masrafları için bütçelerini planlayarak bu değişikliğe hazırlıklı olmalıdır. Enerji tüketimi ve faturaların izlenmesi, bireylerin ekonomik refahlarını korumak için önemli bir adımdır.

Editör: Arda KERSU