Bugün gram altın fiyatları yükselişle başladı ve 2 bin 523 TL seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 1,4 primle 2 bin 496 liradan tamamladı.

2024Altin

Altın Fiyatlarında Gelişmeler

Bugün altının ons fiyatı 2 bin 450 dolara çıkarak rekor tazeledi. Şu an itibariyle yüzde 1,1 değer kazancıyla 2 bin 440 dolardan alıcı bulunuyor.

Analiz ve Beklentiler

Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceğine yönelik iyimserlik ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali güç kazandı. Bu hafta Fed'in gelecek adımlarına dair ipuçları aranacak. Para piyasalarında, Fed'in eylülde faiz indirimine yüzde 65 ihtimalle gideceği öngörülüyor.

Önemli Gelişmeler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybettiği duyuruldu. Ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi göreceği açıklandı.

Teknik Analiz

Altının ons fiyatında 2 bin 470 ve 2 bin 500 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 420 ve 2 bin 400 doların destek konumunda olduğu belirtiliyor.