Burası Havza sözün bittiği yer. Tam bir hafta önce pazar günü yine Samsun'un Havza ilçesinde Kevser caminin bahçesinde kahraman şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenaze namazını mahşeri bir kalabalıkla kılmış ,şehidimizi dualarla cennete uğurlamıştık. Her zaman ki gibi ortak dileğimiz son olmasıydı. Bu defada son olmadı 17 Şubat 2018 günü canımızı yakan yeni bir şehit haberi daha aldık. Samsun - Havzalı Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin Afrin'de şehit düştü. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin 26 yaşında evli bir çocuk babasıydı. Bugün (18.02.2018) de şehidin var Samsun. Bu vatanı bu kahramanlar kurtarıyor. Bunu kimse unutmasın.

' Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. '

Şair Mithat Cemal Kuntay'ın bu dizeleri her şeyi özetliyor. Anlayan anlıyor anlamayan var ise o da boş konuşuyor.Vatan ve Bayrak meselesinde şehit cenazeleri sözün bittiği yerdir. Vatan ve bayrak uğruna canını hiçe sayan kahraman şehitlerimizin acısı canımızı derinden yakıyor. Bugüne kadar Karadeniz , Samsun ve ilçeleri çok şehit verdi. Bugün de Samsun ve ilçeleri evlatlarını şehit vermeye devam ediyor. Samsun son bir haftada üç kahraman evladını şehit verdi. Hangisine yanalım hangisine üzülelim ,zor bir süreçten geçiyoruz. Elbette hepsine yanıyor, hepsine üzülüyoruz. Bu coğrafyada devlet olmanın, bu coğrafyada millet olmanın bedelini en ağır şekilde ödüyoruz. Kahraman şehitlerimize minnettarız. Onların sayesinde şanlı bayrağımız gönderinde özgürce dalgalanıyor. O şanlı Türk bayrağını gönderinden hiç kimse indiremez. Çünkü bedeli kanla ödendi,yine kanla ödeniyor. Şanlı Türk bayrağı rengini şehitlerimizin kanının renginden alıyor. Samsun - Havzalı 26 yaşındaki Kahraman evladımız, kardeşimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin Afrin'de boşuna şehit düşmedi. Şehitler kervanına katılan her şehidimize ayrı ayrı minnettarız. Sadece onlara değil geride bıraktıkları acılı ailelerine de minnettarız. Çok şükür şimdi milletçe çok daha duyarlıyız, şehitlerimizi uğurlamak için ateşin düştüğü yere 7'den 70'e kadın erkek koşuyoruz. Hiçbir şehidimizi yalnız bırakmıyoruz. Bu gerçek bir vefadır. Vefada yarışanlara elbette minnettarız. Şehidim sen rahat uyu ,Yüce Türk Milleti senin yanında dimdik duruyor. Senin ve ailenin yanındayız. Bugün (18.02.2018) Havza'da seni sonsuzluğa uğurlamak için Kevser caminde cenaze namazındayız. Mahşeri bir kalabalıkla toplandık hep birlikte senden helallik istiyoruz.Biz inanıyoruz ki her şehidimiz gibi senin bizde hakkın var.Hakkını helal et şehidim.

Samsun –Havza cennet kokuyor. Bir hafta arayla yine Havza Kevser Camide Havzalı bir kahraman şehidimizin daha cenaze namazını kıldık .Şehidimizin annesi Reyhan Hanım'ın yüreği yangın yeri ,acımız tarifsiz. Kardeşlerinin acısı çok büyük.Yangın yerinde olmak kolay değil. Daha ne kadar kahraman kardeşimizi ,evladımızı cennete uğurlamaya devam edeceğiz bilmiyorum .Ama şunu biliyoruz söz konusu olan vatan. Şehitlerimiz gibi bizde önce vatan diyoruz .Biliyoruz ki gerisi teferruattır…Güle güle Afrin şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin…Güle güle evladımız ,kardeşimiz, komşumuz, hemşehrimiz kahramanımız Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin…Güle güle annesinin – babasının gururu biricik evladı ,eşinin kahraman aşkı, biricik evladının kahraman babası Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin ,mekanın cennet ruhun şad olsun.Allah başta anne ve babana olmak üzere bütün ailene ve Yüce Türk Milletine sabır versin. Her zaman ki gibi; şehitler ölmez ,vatan bölünmez diyoruz…