Samsun Barosu Avukatlarından Selen Büke Sümer, yıllardır evde yaptığı el emeği oyuncaklarını şimdi lösemili çocuklara gelir getirmesi için yapıyor. Selen Büke Sümer, "Avukatlıktan arta kalan zamanlarımda evde el emeği oyuncaklar yapıyordum. Son bir yıla kadar yaptığım oyuncakları arkadaşlarımın çocuklarına, doğum günü olan etrafımdaki insanların çocuklarına ve hatta hayatımda hiç görmediğim ancak sosyal medyamdan bana ulaşan ihtilacı olan çocuklara gönderdim" dedi.

ONLAR OLMASA BU HAYALİ GERÇEKLEŞTİREMEZDİM

Hem İlkadım ilçesi hem de Atakum ilçesinde şubeleri bulunan Alaçatı Muhallebicisi isimli işyerinin sahipleri Orkun Şah Başbuğ ve Orçun Başbuğ isimli 2 arkadaşının işlettiği kafede lösemili çocuklar için gördüğü oyuncak standından sonra tüm oyuncaklarını lösemili çocuklar için yaptığını belirten avukat Selen Büke Sümer, ihtiyacı olan kişilerin hayatına dokunmaktan büyük zevk aldığını söyledi. Sümer, "Arkadaşlarım işletmelerinde 'Lösev' için bir oyuncak standı ve bağış kutusu olacağını söylediklerinde, çok heyecanlandım. Beni kırmayıp oyuncaklarımı projelerine dahil ettiler. Böyle bir projede oyuncaklarımla katkı sağlamama sebep oldukları için her şeyden önce onlara müteşekkirim. Böyle bir amaç için bu ekip ve projenin parçası olduğum için ayrıca mutluyum. Onlar olmasaydı bu hayali gerçekleştiremezdim." diye konuştu.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

COVİD 19 nedeniyle davaların ertelendiğini bu yüzden de oyuncaklarda seri üretime geçtiğini belirten Selen Büke Sümer şunları söyledi: "Şu anda bizler sağlıklı olabiliriz. Ancak yarın bizleri neler beklediğini hiç bilmiyoruz. Bu nedenle sağlığımız yerinde iken ayrıcalıklı kardeşlerimize, ihtiyaç sahibi kardeşlerime katkı sağlayabilmek güzel şey. Umarım sağlıklı güzel günlerde hep birlikte daha fazla çocuğa ulaşabiliriz. Her şey çocuklar için. İleride yaptığım oyuncaklarla engelli kardeşlerimiz için bir oyuncak müzesi açmak istiyorum."

İLHAN DEMİRCİOĞLU / ÖZEL HABER