n

n
n Cumartesi akşamı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu’nun oğlu Orkun Erzurumlu’nun nikah şahitliğini yaptım. Pazar günü de Aşık Kemali Bülbül’ün cenaze namazında saf tuttum.
n
n Kemali Bülbül’ü de Kenan Erzurumlu’yu da İlkadım Belediyesi döneminde 2000’li yılların başında tanıdım, ikisini de sevdim, ikisiyle de dost oldum ve o dostluğun hem mutluluğunu hem de gururunu yaşadım. İnanmış ve inancı doğrultusunda birisi bir ömrü tüketmiş öbürü de bugüne kadar dolu dolu ve yüreklice yaşamış iki insan. İkisi de yeri gelmiş sözü eğmeden bükmeden söylemiş, yeri gelmiş kalemi gönülleri sarıp sarmalayan bir sıcak elin hassasiyetiyle, yeri gelmiş düşmanı göğsünden iten bir süngünün sivriliğiyle kullanmaktan zerrece perva göstermemiş. İkisi de hem kalem sahibi hem kitap ehli. “Kitap ehli” ifadesini hem Mümin ve muvahhit hem de eser sahibi anlamında ve son derece şuurlu olarak kullanıyorum.
n
n Kemali Bülbül’ün günümüz halk edebiyatındaki yeri tartışılmaz. Geleneği yaşatan son ustalardandı. İlerleyen yaşına rağmen şiir uğruna verdiği emeği, birlikte katıldığımız şiir gecelerindeki heyecanını unutmam mümkün değil. İlkadım Belediyesi büyük bir kadirşinaslık göstererek Prof. Dr. Şahin Köktürk’ün Kemali Bülbül’ün hayatı ve şairliğini konu alan, şiirlerini biraraya getiren oldukça hacimli ve muhtevalı kitabını bastırdı. Hem Sayın Köktürk’e hem de Necattin Demirtaş’a kocaman bir teşekkür.
n
n Kenan Erzurumlu sadece iyi bir cerrah değil aynı zamanda büyük bir kalem ustası ve velut bir yazar. Kendisinden ve ailesinden çaldığı zamanı Türk milletinin dününü araştırmak ve geleceğini şekillendirmek uğrunda bir derviş sabrı ve bir heykeltıraş azmiyle değerlendiriyor. Onun aşkın kitabına önümüzdeki günlerde bir yenisini daha katacağını şimdiden müjdelemekle mutluyum.
n
n Pazar günü Kemali Bülbül’ün cenaze merasiminden sonra Tevfik Demir ve ekibiyle birlikteydim. Bu akşam Kanal S ve Kanal 55’te yayınlanacak olan programının çekimi vardı. Ben konuktum. Programın adı “İki Kapı” ya Tevfik Demir “İki kelimeyle İki Kapı” dedi. “Aşık Veysel söylemiş söylenmesi gerekeni, bize düşen o iki kapılı handaki yolculuğu dostu yerindirmeden düşmanı sevindirmeden tamamlamaktır” dedim.
n
n Allah Kemali Bülbül’e bol rahmet, Kenan Erzurumlu’ya uzun ömürler, Orkun Erzurumlu’ya sonsuz mutluluklar, bize de bir ömrü yüz akıyla tamamlamayı nasip etsin.
n