BAŞKAN İHSAN KURNAZ: ”SPORCULARIMIZ BİR ÇOK ALANDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR"

Alınan başarıdan dolayı güreşçileri kutlayan Başkan İhsan Kurnaz, “Sporcularımız birçok dalda olduğu gibi güreş alanında da başarıdan başarıya koşuyor ”dedi.

ORDU’DA YER GÖK KIRMIZI BEYAZ ORDU’DA YER GÖK KIRMIZI BEYAZ

Çevre illerden ve ilçe halkının da yoğun katılımıyla gerçekleşen Geyikkoşan Hıdırellez Yağlı Güreşlerinde 600 güreşçi finale adını yazdırmak için er meydanın ter döktü. Protokol üyelerinin şenlik alanına mehteran eşliğinde çalınan marşlarla girdiği ve renkli görüntülere sahne olan yağlı güreşlere katılım sağlayan İlkadım Belediyesi güreş takımı sporcularından, Deste 1 Boyda Aşkın Gönültaş Altın Madalya, Büyük Orta Boyda  Fatih Deveci Gümüş Madalya, Tozkoparan’da ise Necattin Dere Gümüş Madalya ile güreşleri tamamladı.

“Gelenekle geleceği yoğuran bir şehiriz”

Samsun'un en önemli yağlı güreşlerinden olan Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde İlkadım Belediyesi güreşçilerinin başarısı ile gururlandıklarını kaydeden Başkan İhsan Kurnaz, ”Bizim tarihimiz deyim yerindeyse er meydanında yazılmıştır. Biz geleneği olan, gelenekle geleceği yoğuran bir şehiriz. Kültürde, sanatta, sporda marka bir şehir için spora ve sporcuya olan katkı ve desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Yağlı güreşlerde de gençlerimizin ata sporumuza sahip çıkışını görmek ayrı bir güzellik. Sporcularımızın elde ettiği bu başarılar, onların azim ve kararlılığının bir göstergesi. İlkadım’ın gururu olan güreşçilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının da devamını diliyorum” dedi.

Editör: Arda KERSU