Dünyanın en güzel hissiyatlarından birisi de hiç şüphesiz lezzetli bir yemek yemektir. Yemek yiyerek hem vücudumuzun ihtiyaçlarını gideriyoruz hem de ağzımız bayram ediyor. Ülkemizin kültür ve tarihinin yanı sıra yemeklerinin de oldukça güzel olduğunu söyleyebilmek mümkün. Her bir yörenin kendine has yiyecekleri ve tatları var. Samsun ilimizde kültürü ve tarihiyle ön plana çıktığı kadar lezzetleriyle de ön plandadır.

Ayvacık Belediye Başkanının Acı Günü! Genç Öğretmenin Şüpheli Ölümü Şanlıurfa ve Samsun’da Büyük Üzüntü Yarattı
Ayvacık Belediye Başkanının Acı Günü! Genç Öğretmenin Şüpheli Ölümü Şanlıurfa ve Samsun’da Büyük Üzüntü Yarattı
İçeriği Görüntüle

Dışarıdan gelen bir kişi Samsun'da ne yemelidir sorusuna cevaplar aradık ve ortaya çarpıcı unsurlar çıktı. Gelin hep birlikte Samsun'da ne yenir sorusuna cevaplar arayalım. İyi okumalar..

1) Bafra Pidesi

Kapalı, ince hamurlu, kıymalı, bol tereyağlı. Özellikle kuyruk yağı ile yapılan tarzı meşhur. Bafra merkezde veya Samsun şehir merkezindeki Bafra pidecilerinden yenilebilir.

2) Hamsi Buğulama

Balığı herkes sevmez ama sevenler de bağımlısı olur. Samsun'un denizle olan bağının çok güçlü olması burada Hamsi tüketimini artıran unsurlardan birisidir. Özellikle kış aylarında balık tüketimi oldukça artar. Taze hamsiyle yapılan buğulama, tavada ya da pilav ile birlikte servis edilir. Bu yiyecek de Samsun'un en önemli tatlarından birisidir. Yanında bir de bol limon ile mısır ekmeği olursa bu yemek tadından yenmez.

3) Nokul

Özellikle börek severler için eşsiz bir lezzet. Hem tatlı hem de tuzlu çeşitleri olan Samsun'a özgü bir börek türüdür. İçine kıyma, ceviz, üzüm, çörek otu gibi malzemeler koyularak yapılır. Genellikle fırından çıkar ve sıcak şekilde tüketilmelidir.