Kurban Bayramına az bir süre kaldı Büyükşehirlerde Merak Konusu olan Otobüs, Tranway, Metro gibi taşımalar ücretsiz mi Olacak? Konu ile ilgili detaylar Haberimizde..

Toplu Tasima-1

Otoyol ve Köprülerde Ücretsiz Geçişler Başlıyor

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak. Ancak bu uygulama, yap-işlet-devret projelerini kapsamıyor.

Tranway

Resmi Gazete'de Yayınlanan Karar

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, bayram tatili süresince belirli otoyol ve köprüler ücretsiz olacak.

Ücretsiz Geçiş Detayları

KGM sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, 15 Haziran Cumartesi saat 00.00'dan başlayarak, 24 Haziran Pazartesi saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak. Ancak yap-işlet-devret projeleri bu uygulamanın dışında tutuldu.

Metro

Milli Takımımız ezdi geçti! Çekya'yı 2-1 Yendik! Milli Takımımız ezdi geçti! Çekya'yı 2-1 Yendik!

Şehir İçi Toplu Taşıma Hizmetleri de Ücretsiz

Kurban Bayramı süresince, vatandaşlar şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ve belediyeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri 16 Haziran Pazar saat 00.00'dan, 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar ücretsiz olacak.

Kurban Otoban Tatil

Soru: Kurban Bayramı'nda Ücretsiz Geçiş Uygulamasının Etkileri Nelerdir?

Kurban Bayramı tatili süresince otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş uygulaması, vatandaşlara ne tür kolaylıklar sağlar? Yap-işlet-devret projelerinin bu uygulamadan muaf tutulması hakkında ne düşünüyorsunuz?