Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası standartlarda yangın istasyonlarıyla donatılan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kamu ve özel kurumlara eğitimler vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda 2023 yılında toplamda 382 kurumda 11 bin 264 kişiye ilkyardım ve yangın eğitimi verildi.

HUKUK UZMANLARI OTSO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ HUKUK UZMANLARI OTSO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

İTFAİYE ERLERİ DONANIM KAZANIYOR

Eğitimlerde uygulamalı olarak çeşitli yangın istasyonlarında gerçeği aratmayan yangınla mücadele teknikleri öğretiliyor.

Uluslararası yangın eğitim müfredatına uygun olarak verilen 40 saat süreli itfaiye er eğitimi programı kapsamında personellere itfaiye ekipman bilgisi, yangın dinamikleri, LPG, doğalgaz ve akaryakıt kaynaklı yangınlar, kapalı ve dumanlı alanlarda arama kurtarma becerisi, trafik kazalarına müdahale, doğada iple istasyon oluşturup kurtarma hattı kurma eğitimleri veriliyor.

Tirebolu Belediyesine bağlı 7 itfaiye personeli, Eynesil Belediyesine bağlı 2 itfaiye personeli ile Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelleri de verilen kapsamlı eğitimlerle donanım kazanıyor.

“EKSİK YÖNLERİMİZİN FARKINA VARDIK”

Eğitimin verimli geçtiğine dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine teşekkür eden itfaiye erleri, “Öncelikle bizi burada ağırlayıp bilgi birikimlerini bizimle paylaşan Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu eğitimlere katılarak eksik yönlerimizin farkına vardık. Yangınla mücadele stratejimizin gelişmesi acısından teorik ve uygulamalı eğitimler çok verimli geçti. Edindiğimiz bilgilerle yöremizde meydana gelen itfai olaylara daha etkin ve yerinde müdahaleler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: Arda KERSU